Rask kremet fiskesuppe med laks og torsk
Rask kremet fiskesuppe er nettopp det; en rask suppe som du kan servere både til hverdags og fest. Med litt planlegging så lager du hele suppen ferdig på under 30 minutter. Så mao den perfekte hverdagsmiddagen. Rask kremet fiskesuppe er en suppe med mye smak, og som er forholdsvis sunn. Her har du suppe til 3-4 personer som hovedrett.
Ingredienser:
550-650 g blandet med rød og hvit fisk
150 g gulrøtter (ca. 2 gulrøtter)
150 g grønne bønner (hermetiske – ca. ¾ boks)
50 g vårløk (ca. 1 vårløk)
8 dl vann
2 ss fiskefond
2 ss skalldyrfond
5 dl melk
3 dl matfløte
50 g smør
4 ss speltmel
1 ts gurkemeie
1 krm muskatnøtt
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
1. Start med å kutt opp gulrøttene til små staver eller terninger. Kutt så opp vårløk. Sil av de grønne bønnene og kutt de grovt opp.
2. Skjær opp fisken i terninger av ca. 2 x 2 cm. Sett til side så lenge.
3. Kok nå opp vann og fond slik at du få en god fiske kraft. Ha over i gulrøttene og la de små koke en 2-3 minutter. Sett til siden mens du lager sausen.
4. Smelt smør i hovedkjelen. Ha i mel, og rør melet ut, slik at du ikke har klumper. Spe med melken, mens du rører. Ha i gurkemeie og muskat. Kok opp.
5. Spe nå med fiskekraften, og ha tilslutt i gulrøttene. Kok opp la det småsimre.
6. Ha i fløten, og smak til med salt og pepper.
7. Ha så i bønnene og vårløken før du gir det hele et siste oppkok.
8. Ha i fisken og trekk kjelen av platen. La den stå og trekke i en 6-7 minutter til fisken er klar.
Serveres: Gjerne med godt brød. Dryss gjerne over litt vårløk som siste finish.
Allergi: Ikke glutenfri eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å bruke glutenfritt mel. For en laktosefri variant bytter du bare ut melken og fløten, med laktosefrie alternativer. Høyt FODMAP skyldes laktose og vårløk. Bruk laktosefri melk og fløte, og kun den grønne delen av vårløken.