Ramensuppe – Copyright Coquere

Ramensuppe med svært lavt kaloriinnhold.

 

Ramensuppe

Ramensuppe er en av nasjonalrettene i Japan. Selv om mange kanskje ikke vet at retten har sitt opphav i Kina. Det finnes et utall av oppskrifter, og varianter av ramensuppe. Hovedingrediensen for alle typer er uansett nudler og kraft. Kraften kan være vegetarisk, basert på kylling som i denne oppskriften eller annen type kraft. Den er forholdsvis sunn, men dette avhenger noe av hva man fyller den med. I denne oppskriften baseres suppen på kyllingkraft, kylling, grønnkål, egg og Shirataki nudler. Det betyr du får en suppe med svært lavt kaloriinnhold. På tross av dette, er dette en suppe som metter og likevel inneholder mye næringsstoffer. Suppen inneholder mye proteiner, få karbohydrater og lite fett. Derimot inneholder den masse vitaminer og mineraler. Denne oppskriften på ramensuppe er med andre ord en svært sunn og næringsrik suppe. Egner seg derfor også for de som ønsker å redusere vekt. Dersom du bruker vanlige ramennudler, eller andre nudler øker du kaloriinnholdet, og mengden karbohydrater. Oppskriften gir suppe til 2 personer.

 

Ingredienser
Kraft og kylling

600 gram kylling klubber
1 purreløk
150 g sellerirot
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
2 teskjeer hel pepper
12-15 dl vann

 

Salt

Ramensuppe

Grønnkål
1 egg pr person
Vårløk
Ferdig kokt kylling
Shirataki nudler eller ramennudler
8-10 dl kylling kraft

Salt

 

Alternative tilsetninger

1 gulrot i kuttet smått
2 cm fersk ingefær kuttet smått
1-2 fedd hvitløk kuttet smått.
Sopp

 

Fremgangsmåte
Kraften
 1. Start med å lage kraften som blir basen. Ha kylling klubbene i en stor kjele. Fyll med kaldt vann til du har dekket de med 2-3 cm margin.
 2. Grovkutt gulrøtter purre, sellerirot, hvitløk og ingefær. Ha alle grønnsakene i vannet med kyllingen.
 3. Kok opp og sett ned temperaturen til det så vidt koker. Skum av alle urenheter med en slev eller lignende. Når du har skummet av, ha i pepper.
 4. La det hele stå å simre i 45-60 minutter. (Simre betyr at det så vidt koker med små bobler).
 5. Når kyllingen er gjennomkokt har du fått en fin kraft. Ta ut kyllingen og sett den til siden for å kjøle seg ned. Sil så av kraften over i en ny kjele. Pass på å få ut alle grønnsakene og urenheter. Du kan om du ønsker, sile flere ganger og la bunnfall synke.
 6. Kok så opp kraften på nytt, og la den koke inn på svak varme. Det betyr at du reduserer kraften slik at du får en kraftigere smak. Reduser til du har inntil 8-10 dl.
 7. Smak så til med salt.

 

Du kan selvfølgelig alternativt kjøpe kyllingkraft og ferdig stekt kylling. Det gir ikke samme dybde og smak, men i hverdagen kan det være en rask mulighet.

 

Suppen
 1. Rens kyllingen for skinn og ben. Riv de opp i mindre biter og sett til side.
 2. Del opp grønnkålen i passe mengde til to porsjoner. Kok den opp i litt salt vann, og la den småkoke i 3-4 minutter. Sil av alt vannet i en sil eller dørslag. Drissel over litt god olivenolje og kvern over litt salt. Sett til side.
 3. Kok eggene i ca. 6 minutter slik at du får bløt eggeplomme. Ha eggene så over i kaldt vann og la de kjøle seg helt ned, og ta av skallet.
 4. Finkutt vårløk.
 5. Ønsker du å ha i alternativer så kutt disse opp i små biter eller Julienne. (Julienne betyr at grønnsakene kuttes i fyrstikkstørrelse og alle biter er like store.)
 6. Dersom du bruker Shirataki nudler, heller du disse over i en sil eller dørslag. Skyll de godt i kaldt vann. Dersom du bruker vanlig ramennudler eller andre nudler. Kok de som anvist på pakken. Sil av og sett til side.
 7. Kok nå opp kraften. Ha eventuelt i alternative grønnsaker og sopp.
 8. Når kraften har kokt opp, ha nudler i en passende porsjon tallerken eller bolle.
 9. Hell over kraften til den så vidt dekker nudlene.
 10. Del egget i to. Legg egg, grønnkål og kylling oppe på nudlene. Dryss over litt vårløk.

 

Serveres: Umiddelbart.

Allergi:

Glutenfri. Laktosefri. Lavt FODMAP. Det er høyt FODMAP i hvitløk og den hvite delen av vårløken. Det er likevel såpass lite at det vil de fleste tåle fint.

NB! Dersom du velger andre typer nudler enn Shirataki nudler, må du påse at de er glutenfrie, dersom dette er viktig. Vanlige ramennudler er vanligvis ikke det. Det finnes andre glutenfrie alternative nudler enn Shirataki nudler som f.eks. risnudler.


Hva er Shirataki nudler norsk artikkel: Shirataki

Hva er Shirataki nudler (engelsk tekst) Shirataki noodles

Les mer om ramensuppe og dens opprinnelse: Ramensuppe

En litt mer omfattende artikkel på engelsk om ramensuppe: Ramen

Grønnkål er svært sunt og inneholder svært mye vitaminer. Les mer om grønnkål: Grønnkål

Pin It on Pinterest

Share This