Eksklusiv råkrem – Copyright Coquere

Eksklusiv råkrem med jordbærsaus og søt havrekjeks

 

Eksklusiv råkrem og bærsaus med havrecrunch

Råkrem er eggedosis med pisket kremfløte. Her har jeg gjort en liten vri, og tilsatt naturell kremost i tillegg. Da får du en eksklusiv og mektig krem med masse smak. De som har laget tiramisu kjenner igjen basis herfra. Til denne eksklusive råkremen servere jeg en nydelig bærsaus med søt havrekjeks. Havrekjeksen gir en fin og sprø kontrast til den silkemyke kremen. Dessert til 4 personer.

 

Ingredienser:

Råkrem
3 eggeplommer
100 g sukker
125 g kremost naturell (mascarpone, philadelphia e.l.)
2 eggehviter
1 dl kremfløte
1 ts sukker
1 ts ekte vaniljesukker
1 krm salt

8 søte havrekjeks

Bærsaus
500 g bær (jordbær, bringebær, skogsblanding e.l.)
3 ss sukker
3 ts sitronsaft

 

Råkrem fremgangsmåte:
  1. Ha eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en bolle og visp luftig til eggedosis.
  2. Tilsett kremosten, og arbeid dette inn til du får en fin og glatt røre.
  3. Ha nå eggehvitene i en ren bolle med salt, og pisk dette stivt. (Salt hjelper til slik at du får pisket eggehviten raskere og fastere. Det samme gjør det om du også bruker en metallbolle). Vend så eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott.
  4. Tilsett 1 ts sukker i kremfløten og pisk en luftig og forholdsvis fast krem. Bland også denne inn i ostekremen. Forsøk å unngå at du slår luften ut av både eggehviten og kremfløten. Sett kjølig inntil montering. Helst en 30 til 60 minutter slik at kremen blir litt mer fast og kald. Ha bær, sukker og sitronsaft i en passende bolle. Bruke en stavmikser til å kjøre bære til en fin saus. Knus nå havrekjeksen til grove smuler.

 

Montering
  1. Bruk passende porsjonsformer. Ha litt knust kjeks i bunn av hver form
  2. Ha på råkrem og hell så over saus.
  3. Pynt gjerne med litt bær, og mer knust kjeks.

 

Tips: Råkrem passer også utrolig godt til ferske bær og frukt. Prøve det som et alternativ til is eller vanlig krem.

 

Råkrem serveres: Umiddelbart

Allergi: Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men de du må mest sannsynlig kjøpe egen glutenfri variant da det ofte likevel brukes hvetemel i bakingen av kjeksen. Glutenfri havrekjeks finner du i de fleste velassorterte dagligvarebutikker. Ikke laktosefri: Ferskost inneholder mye laktose. Alternativt kan du bruke Tofutti creamy smooth, fås også kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. I tillegg må du selvfølgelig bruke laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP om du ikke også lager den laktosefri som beskrevet over. 


Råkrem inneholder mye egg. Egg er en av de matvarer som inneholder fleste næringsstoffer. Les mer om egg her: Egg

Pin It on Pinterest

Share This