Pulled pork er saftig og utrolig mørt
Pulled pork er en typisk amerikansk rett som nå har blitt populær i Norden. Ganske enkel å lage og er kun tidkrevende. Dette er slow food i sitt ytterste. Pulled pork betyr egentlig bare svinekjøtt som er stekt så lenge at det helt faller fra hverandre, eller kan blir «dratt» i stykker.
Ingredienser:
1,8 kg benfri kotelettkam
Rubb
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chili pepper
1 ts paprika pulver
Marinade
1 krm kajennepepper
1 dl ketchup
1 ss søt sterk sennep
1 ts salt
1 1/2 ts paprika pulver
1/2 dl søt chili saus
1 dl lys sirup
2 1/2 dl vann
Glasering
1/2 dl lys sirup
1/2 dl søt chili saus eller mango chutney
1 ss sojasaus
1/2 ts salt
1/2 ts pepper (malt)
1/2 ts paprika pulver
Fremgangsmåte:
Bland rubb krydrene og masser kjøttet inn med dette. Stek så kjøtte brunt på alle sider og legg det i en ildfast form med lokk. Bland så sammen marinaden, og hell denne over kjøttet.
Stekes: I den ildfasteformen med lokk på 125 C i ca 8-9 (evt. enda lengre om du gidder). Snu kjøttet ca halvveis i steketiden.
Når kjøttet er ferdig. Bland sammen glaseringen. Bruk en øse eller lignende å øs ut all kraften som ligger rundt kjøttet. Pensle eller hell all glaseringen over kjøttet. Legg på lukket og la det stå og kjøle seg ned.
Serveres: I pitabrød, hamburgerbrød eller tortillalefser med salat og andre grønnsaker. Ha gjerne rømme, og chilisaus på i tillegg eller evt. salsa.
Allergi: Gluten og laktosefri. Tilbehøret som pitabrød, hamburgerbrød eller tortillalefser er ikke glutenfrie. Du må i så fall kjøpe eller lage disse spesielt.