Posjere egg – Copyright Coquere

Posjert egg her som Oeuf cassé med røkelaks på latkes

 

Posjere egg

Her har du forslag til posjering av to egg, eller til to personer. Du kan uten problemer lage fire eller flere. Dette avhenger av størrelsen på kjelen i forhold til antall egg til posjering. Alternativt kan du benytte to kjeler. Jeg beskriver en noe annerledes posjeringsteknikk i denne oppskriften, enn hvordan man vanligvis ser omtalt teknikk for å posjere egg. Vanligvis blir man bedt om å røre rundt, for å lage en virvel i vannet. I den teknikken her, har du en mye enklere måte å posjere egg på. Sannsynligheten for å lykkes er også mye større dersom du gjør det på denne måten.

 

Ingredienser

2 egg (kjøleskap kalde)
4-5 ss eddik 7 % eller sitronsaft
1,5 liter vann
Salt

 

Posjere egg fremgangsmåte
  1. Gjør klar to ramekinformer, eller lignede små boller. Plasser en tesil over hver form.  Knekk nå eggene, og ha dem over i tesilen(e). La eggene renne av seg i en 3-4 minutter. Hell så ut den vandige eggehviten du får i ramekinformene. Ha eggene over i formene.
  2. Ha litt sitronsaft på eggehvitene, men ikke eggeplommene. Dette gjør at eggehviten blir enda litt fastere, og sannsynligheten for å lykkes blir høyere.
  3. Gjør også klar en stor bred kjele med vann. Ha eddik eller sitronsaft, og litt salt i vannet. Når vannet koker, trekkes kjelen til side. I motsetning til andre teknikker, som ofte beskrives i forhold til posjering, så skal du ikke røre i vannet.
  4. Forsiktig, men forholdsvis raskt, heller du eggene fra ramekinformene over i vannet. Desto nærmere vannflaten du kommer, desto bedre er det.
  5. Ta opp eggene med en hullsleiv etter 3-4 minutter. Da er de perfekte med flytende plomme.

 

Plasser en tesil over hver form, og la eggene renne av seg. Dette gjør at eggehviten blir mer fast. Dermed er det lettere å lykkes med å posjere egg.

 

Servering: Umiddelbart. Du kan gjerne lage et lite kutt i egget slik at plommen renner utover. Dette gjøres ofte, og kun av dekorasjonshensyn.

Allergi: Gluten og laktosefri


Generelt om egg, og dets historikk: Egget historie

Hvorfor er egg sunt, og hva er næringsinnholdet: Egg

Se oppskrift på hvordan lage Oeufs cassé med røkelaks på latkes: Oeuf cassé

Pin It on Pinterest

Share This