Copyright Coquere

Polske pannekaker – Copyright Coquere

Polske pannekaker er mettende og sunne

Polske pannekaker

Polske pannekaker kan sikkert serveres på mange måte. Her har jeg servert den slik jeg fikk den servert på en restaurant i Warszawa. Der serverte de den typisk til frokost og tidlig lunsj, men passer like fint som kveldsmat. Dette er ikke søte pannekaker slik som vi stort sett forbinder med pannekaker i Skandinavia. I denne oppskriften om du benytter forslaget til pannekakerøre får du et måltid som er sunt, mettende og med enn del fiber. Det holder med 1 pannekake pr. person. Resten av røren kan du jo spare til dagen etter eller lage søte pannekaker som dessert.

 

Ingredienser:

Pannekakerøre – se egen oppskrift: Hverdagspannekaker

1 egg pr. person
Litt finskåret skinke (kalkun, kylling eller annen)
Litt revet god ost

 

Fremgangsmåte:
  1. Start med å lage pannekakerøren.
  2. Stek pannekaker av minst 24 cm størrelse. Her behøver du kun steke pannekake på den ene siden. Så lar du pannekaken skli over på en tallerken. Slik beholder du en fin fasong og det gjør jobben litt lettere.
  3. La pannekaken stå litt, slik at den kjøler såpass at du kan brette den uten å brenne deg på fingre.
  4. Før du bretter – drysser du litt ost i en firkant rundt på pannekaken noen centimeter fra kanten. Du skal brette kantene over osten så det må være rom for det. Dryss så på finskåret skinke på samme måte.
  5. Brett så pannekaken pent, slik at du sitter med en firkantet pannekake, men ikke brett helt sammen. Det skal være rom for egget i midten.
  6. Knekk et egg og hell ut det meste av eggehviten. Ha så plommen og restene av eggehviten i midten av pannekaken.
  7. Dryss litt ost rundt på sidene.

 

Gratineres: Forvarm ovnen til 150 C. Sett pannekaken på tallerken midt i ovnen, med gratineringsfunksjon eller overvarme. Øk varmen til 200 C. Gratiner i 2-3 minutter til du ser osten har smeltet, og egget begynner å bli bakt.

 

Polske pannekaker serveres: Umiddelbart

Allergi: Ikke glutenfrie, men lages enkelt glutenfri ved å benytte glutenfritt mel. Ikke laktosefri dersom du ikke benytter laktosefri melk i pannekaken. Høyt FODMAP skyldes kun laktosen, om du følger min oppskrift som er basert på spelt. Du får da lavt FODMAP ved å bruke laktosefrimelk.


Les mer om pannekaker: Pannekaker

Pin It on Pinterest

Share This