Copyright Coquere

Copyright Coquere

Polentakake er frisk og syrlig

Polentakake er en kake med frisk og noe syrlig smak. Det gjør seg best i kompani med litt vaniljeis. En dessert etter en tyngre hovedrett, eller som en frisk kake til kaffen. Polentakake er en enkel kake å bake, og i tillegg er dette en kake som er helt glutenfri. Da polenta baserer seg på mais.

 

Ingredienser:

200 g smør
200 g sukker
200 g malte mandler
200 g polenta
1,5 ts bakepulver
3 egg

 

Sirup
2 sitroner
100 g sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg, pisk inn ett og ett i smørblandingen.

Finrasp zesten (den gule del av skallet) på de 2 sitronene. Rør inn sammen med mandler, polenta og bakepulver, – tilsett dette litt og litt i ad gangen i smørblandingen. (Lav hastighet om du bruker maskin.) Ta over i form og bak midt i ovnen på 160 grader i ca. 40 min. Når kaken er stekt, la den ligge til avkjøling og snu deretter kaken.

Lag sirup av saften fra de 2 sitronene og 100 g sukker ved å varme dette opp under omrøring. Når kaken og laken er kjølnet – dynk over kaken, snu den tilbake på et fat. Kaken gjør seg best ved å hvile et døgn i kjøleskap.


Serveres:
 Dryss over melis. Med gode bær og krem eller vaniljeis.

Allergi: Det er ikke gluten i polenta slik at kaken kan spises av de med Cøliaki. Laktosefri. Høyt FODMAP grunnet mandlene, men bytter du dem ut med nøtter som peanøtter, pecan, macadamia eller valnøtter så får du et lavt FODMAP innehold.

Pin It on Pinterest

Share This