Pina Colada – Copyright Coquere

Pina Colada – Servert iskald på en varm sommerdag smaker den nydelig

 

Pina Colada

Pina Colada er en kjenner for mange. En klassisk karibisk drikk med ananas, kokos og rom. Den skal ha sin opprinnelse i Puerto Rico. Det er t.o.m. en drink som har fått sin egen sang – The Pina Colada song av Rubert Holms. Servert iskald på en varm sommerdag smaker den nydelig. Likevel er dette en drink som passer året rundt. Du kan enkelt lage en Virgin Pina Colada dvs. alkoholfri, og dermed har du en drink som passer til alle.

Jeg lager Pina Colada i blender, og på en litt annen måte enn den tradisjonelle. Opprinnelig skal det brukes nypresset ananas, eller silt ananasjuice. Piña betyr ananas, og Colada betyr da også silt. Siden jeg lager den i en blender, og bruker alt fruktkjøttet, får du her en litt tykkere Pina Colada. Samt en drikk med mer smak. Oppskriften gir 2 drinker.

 

Ingredienser:

1 liten boks hermetisk ananas (140 g ananas) eller 170-180 g fersk
1 – 1 ½ dl kokosmelk eller kokoskrem
0-4 ss melis (avhengig av hvor søt du vil ha den)
8 cl rom (god kvalitet og lagret)
10-12 isbiter

0,5 dl vann (kan være nødvendig)

 

Fremgangsmåte:
  1. Ha den hermetiske ananasen med kraften opp i en blender. Bruker du fersk ananas, som selvfølgelig er best, må du rense ananasen og kutt den i mindre terninger.
  2. Ha isbitene i en liten pose, og bruke en kjevle e.l. Legg posen på et solid underlag, og bank de med kjevlen til isbitene knuses i grove biter. Har du en veldig god blender, eller slushmaskin så trenger du ikke knuse isen på forhånd. Det letter likevel jobben for maskin, og korter ned blendertiden.
  3. Ha i resten av ingredienser, med unntak av vannet. Kjør til du får en drink med passende konsistens til å drikke med sugerør. Dersom den blir for tykk – ha i litt kaldt vann, og kjør blender på nytt.
  4. Smak til om du synes den er passende søt, ha i evt. mer melis. I utgangspunktet er ananas såpass søt at du ikke trenger ekstra søtning. Her det ingen regler og alt lov, så det er din egen smak som teller. Lag den så søt du vil.

 

Tips: Alternativt kan du søtne drinken med sukkerlake slik bartendere gjør. Da må du ha laget den på forhånd, eller du kan bruke lys sirup.  Du kan også bruke sukker, men det løser seg ofte ikke godt nok opp, slik at du får sukker knasende mellom tennene. Det synes ikke jeg noe om, men mange synes det er godt.

 

Serveres: Umiddelbart og pyntet med en ananasskive, et cocktailbær eller begge.

Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FOODMAP

Du kan også lage sorbet med samme smak. Se oppskrift her: Pina colada sorbet


Informasjon for den særinteresserte: Den påståtte opprinnelsen til Pina Colada kan du les her på:
HISTORY

Pin It on Pinterest

Share This