Copyright Coquere

Pina colada sorbet – Copyright Coquere

Sorbet med smaken av sommer

Pina colada sorbet

Pina colada sorbet smaker som drinken. Den er frisk, sommerlig og passer utmerket en varm sommerkveld. Sorbet er også den perfekte desserten etter en litt tyngre hovedrett. Det er ikke så mye rom i den, bare såpass mye at det gir et lite hint. Den er som alle sorbet, rask og enkel å lage. Gir ca. 1 liter ferdig sorbet.

 

Ingredienser:

Saft av ½ sitron
280 g hermetiske ananas (2 små bokser)
1 boks kokosmelk (400 ml)
1,0 dl sukker
75 g glukosesirup
5 ss mørk eller lys rom
0,5 dl vann

 

Fremgangsmåte: Pina colada sorbet
  1. Start med å ha sukker, glukosesirup, sitronsaft og vann i en kjele. Varm opp og rør til alt sukkeret og glukosesirupen har løst seg opp. Sett til side så det begynner å kjøle seg ned.
  2. Sil av ananasen og ha den over i en blender sammen med kokosmelk og rom. Kjør blenderen til alt er godt blandet og glatt.
  3. Ha nå i sukkerlaken mens du kjører blenderen.
  4. Sett nå blandingen kaldt i kjøleskapet en 3-4 timer, til den blir helt kald.
  5. Når den står vil blandingen skille seg. Før du har den over i en ismaskin så må du derfor blande alt godt sammen igjen. Kjør så i ismaskin til du får en fin sorbet.

 

Tips: Mange sorbeter inneholder ikke glukosesirup. Glukosesirup har den gode egenskapen at den hindrer krystallisering. Derfor får du en bedre konsistens på sorbet med glukosesirup.

Pina colada sorbet serveres: Umiddelbart etter hell sorbeten over i en passende lufttett boks. Frys ned til senere bruk. Når du skal bruke den ta den ut 15-20 minutter før servering slik at den tiner litt.

Ønsker du å lage drinken se oppskriften her: Pina Colada

Allergi: Både gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.


Les mer om rom som drikke: Rom
Les mer om Pina colada drikkens historie: Pina colada

Pin It on Pinterest

Share This