Persisk vegetarburger med remulade
Persisk vegetarburger
Her har du en persisk variant av vegetarburger eller grønnsakskaker. Persisk vegetarburger heter forøvrig koko på persisk. Smaker helt utrolig nydelig – passer både til middag og som lunsj. I tillegg er de en fin måte å få barn til å spise grønnsaker på, eller bare å servere som et rent vegetar måltid. Til ca 4-5 personer. Oppskriften gir 14-16 små burgere.
Ingredienser:
4 poteter
2 gulrøtter
3 egg
1 boks hermetiske grønne bønner eller 200 g ferske
1 ts gurkemeie
1ts pepper (ny kvernet/støtt)
1 krm salt
1-2 ss potetmel
Nøytral olje
Alt er ca mengder du kan endre grønnsaksmengdene eller bytte dem ut etter smak og behag, eller hva som er sesong.
Persisk vegetarburger fremgangsmåte:
- Riv gulrøtter og poteter på et rivjern eller en mandolin. Klem ut væsken av potetene. Bland alt godt sammen.
- Ha så i egg, gurkemeie, salt og pepper, bland sammen.
- Dersom du bruker hermetiske bønner så la dem renne av i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Bruker du ferske bønner så kok dem nesten møre først. Grovkutt så bønnene til de får passende størrelse. Bland dem så godt sammen med de andre ingrediensene.
- Hvis du ikke ønsker så grov konsistens bruker du nå en stavmikser og kjører den til du får konsistensen du ønsker. Dersom blandingen blir litt løs kan du ha i litt potetmel.
Varm olje i en stekepanne: Lag små burgere – stek dem på begge sider til de har fått en fin farge.
Persisk vegetarburger serveres: Både kald og varm. Gjerne på samme måte som kjøttekaker til poteter, med remulade, evt. en liten salat. Klassisk persisk tilbehør er Lavash brød, tzatziki, salt agurk og tomat. Remulade – se egen oppskrift: Remulade
Allergi: Gluten- og laktosefri. Lav FODMAP
I denne retten inneholder bønner. Bønner anses som svært sunn del å tilføre i dietten. Les mer om bønner her: Bønner