Copyright Coquere

Persisk vegetarburger – Copyright Coquere

Persisk vegetarburger med remulade

 

Persisk vegetarburger

Her har du en persisk variant av vegetarburger eller grønnsakskaker. Persisk vegetarburger heter forøvrig koko på persisk. Smaker helt utrolig nydelig – passer både til middag og som lunsj. I tillegg er de en fin måte å få barn til å spise grønnsaker på, eller bare å servere som et rent vegetar måltid. Til ca 4-5 personer. Oppskriften gir 14-16 små burgere.

 

Ingredienser:

4 poteter
2 gulrøtter
3 egg
1 boks hermetiske grønne bønner eller 200 g ferske
1 ts gurkemeie
1ts pepper (ny kvernet/støtt)
1 krm salt
1-2 ss potetmel
Nøytral olje

Alt er ca mengder du kan endre grønnsaksmengdene eller bytte dem ut etter smak og behag, eller hva som er sesong.

 

Persisk vegetarburger fremgangsmåte:
  1. Riv gulrøtter og poteter på et rivjern eller en mandolin. Klem ut væsken av potetene. Bland alt godt sammen.
  2. Ha så i egg, gurkemeie, salt og pepper, bland sammen.
  3. Dersom du bruker hermetiske bønner så la dem renne av i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Bruker du ferske bønner så kok dem nesten møre først. Grovkutt så bønnene til de får passende størrelse. Bland dem så godt sammen med de andre ingrediensene.
  4. Hvis du ikke ønsker så grov konsistens bruker du nå en stavmikser og kjører den til du får konsistensen du ønsker. Dersom blandingen blir litt løs kan du ha i litt potetmel.

 

Varm olje i en stekepanne: Lag små burgere – stek dem på begge sider til de har fått en fin farge.

 

Persisk vegetarburger serveres: Både kald og varm. Gjerne på samme måte som kjøttekaker til poteter, med remulade, evt. en liten salat. Klassisk persisk tilbehør er Lavash brød, tzatziki, salt agurk og tomat. Remulade – se egen oppskrift: Remulade

Allergi: Gluten- og laktosefri. Lav FODMAP


I denne retten inneholder bønner. Bønner anses som svært sunn del å tilføre i dietten. Les mer om bønner her: Bønner

Pin It on Pinterest

Share This