Peppersaus her til entrecôte
Peppersaus
Peppersaus smaker utrolig aromatisk og nydelig til mange typer kjøtt. Den er muligens å anse som mest klassisk til biff, men det bør ikke forhindre deg fra å forsøke peppersaus til mange andre typer kjøtt eller fugl. Her får du ca. 4 – 4,5 dl saus.
Ingredienser:
3 ss smør
1 ts sorte hele pepper
3 dl oksekraft eller kalvebuljong
1 banansjalottløk, eller 2 vanlige sjalottløk
1 ½ dl kremfløte
1 ts syltede rosa pepper
1 ts syltede grønne pepper
2 ss portvin (kan sløyfes)
Salt
Maisenna til jevning
Sukkerkulør
Fremgangsmåte: Peppersaus
- Start med å finhakk løken.
- Rist så den sorte pepperen i en varm stekepanne noen minutter slik at du får ut mer pepperaromen. Bruk en morter og knus pepperkornene.
- Smelt nå smøret i en kjele, fres løken og ha i den sorte knuste pepperen. Spe med kraften og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Sil av over i en ny kjele.
- Ha så i fløten, de syltede pepperene og portvin. Kok opp. La det småkoke neon minutter.
- Smak til med evt. litt salt.
- Jevn med litt maisenna om du ønsker en tykkere saus. Du kan også bruk litt sukkerkulør om du ønsker en mørkere saus.
Tips
Hvordan steke den perfekte biff se oppskriften: Biff med bearnaise
Peppersaus serveres: Til biff, svin og kylling
Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri kremfløte. Høyt FODMAP skyldes løk og laktose. Dropp løken og benytt laktosefri kremfløte for et lavt FODMAP innehold.
Pepper er et klassisk krydder i skandinavia og en av de mest brukte. Les mer om de forskjellige pepperslagene her: Pepper
I denne sausen har jeg hatt i litt portvin. Les mer om portvin: Portvin