Copyright Coquere

Copyright Coquere


Pepperrotkrem smaker utmerket til røykelaks

 

Pepperrotkrem er tradisjonelt tilbehør til mange fiskeretter. Den sterke pepperrotsmaken kombinert med blant annet fløte,  gir en både fyldig, mild og sterk smak. Utrolig enkel å lage på få minutter.

 

Ingredienser:

1 1/2 dl kremfløte
1 dl lettrømme
1-3 ts sukker avhengig av hvor søt du vil ha kremen
1-2 ss frisk revet pepperrot eller pepperrot på tube.
1-2 ss sitronsaft (nypresset)
En nype salt

 

Fremgangsmåte:

Ha sukker i krem og pisk den til du får en ganske fast krem.  Ha i pepperrot, den er sterk så det er best om du har i litt og litt og smaker til. Smaken blir også sterkere etter hvert som kremen har stått litt.  Bland sitronsaft i rømmen og visp denne også inn i kremen.  Litt salt hever smaken. Smak til slutt om det er nok syre og sukker.

Tips: Du kan lage pepperrotkrem uten rømme.  Uten rømme får du en lettere og luftigere krem.  Det er  en smakssak, og avhengig av hva du serverer den til.

Serveres: Spesielt god til laks og ørret. Den kan også passe til andre fiskeretter, roastbeef og steker.

 

Allergi: Glutenfri, laktosefri om du benytter laktosefri rømme og kremfløte.  Pepperrot er ikke testet for FODMAP. Du kan redusere FODMAP ved å benytte laktosefri rømme og kremfløte, men om du får et lavt innehold er usikker før pepperrot er testet.

Pin It on Pinterest

Share This