Pepperrotkrem smaker utmerket til røykelaks
Pepperrotkrem er tradisjonelt tilbehør til mange fiskeretter. Den sterke pepperrotsmaken kombinert med blant annet fløte, gir en både fyldig, mild og sterk smak. Utrolig enkel å lage på få minutter.
Ingredienser:
1 1/2 dl kremfløte
1 dl lettrømme
1-3 ts sukker avhengig av hvor søt du vil ha kremen
1-2 ss frisk revet pepperrot eller pepperrot på tube.
1-2 ss sitronsaft (nypresset)
En nype salt
Fremgangsmåte:
Ha sukker i krem og pisk den til du får en ganske fast krem. Ha i pepperrot, den er sterk så det er best om du har i litt og litt og smaker til. Smaken blir også sterkere etter hvert som kremen har stått litt. Bland sitronsaft i rømmen og visp denne også inn i kremen. Litt salt hever smaken. Smak til slutt om det er nok syre og sukker.
Tips: Du kan lage pepperrotkrem uten rømme. Uten rømme får du en lettere og luftigere krem. Det er en smakssak, og avhengig av hva du serverer den til.
Serveres: Spesielt god til laks og ørret. Den kan også passe til andre fiskeretter, roastbeef og steker.
Allergi: Glutenfri, laktosefri om du benytter laktosefri rømme og kremfløte. Pepperrot er ikke testet for FODMAP. Du kan redusere FODMAP ved å benytte laktosefri rømme og kremfløte, men om du får et lavt innehold er usikker før pepperrot er testet.