Copyright Coquere

Pasta med skalldyr – Copyright Coquere

Rask middag på kun 15 minutter

 

Pasta med skalldyr

Pasta med skalldyr er en rask, enkel og fristende rett. Her har du middag på 15 minutter. Det er m.a.o. en middag for stressende hverdager, eller når du måtte ha lyst på en kvikk velsmakende middag. Pasta er anvendelig i mange retter. Smaken avhenger av hvilken pastaform man benytter og som avhenger av hvilken saus den holder følge med. Pasta kommer ellers fra latin og betyr deig. I Italia brukes pasta også om små kake. Her til 3 personer.


Ingredienser

200 g rensede reker
100 g krepsehaler
375 g tagliatelle (125 g pr. pers)
125 g erter
1-2 fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
2 dl matfløte
1,5 dl hønsekraft eller annen kraft

2 ss fersk hakket persille
Nøytral olje til steking.

 

Pasta med skalldyr fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Eller lag din egen ferske pasta. Dette er mye enklere enn du tror. Se egen oppskrift:
Fersk pasta

  1. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken lett på middelsvarme i en stekepanne.
  2. Ha i fløte og hønsekraft, smak til med salt og pepper.
  3. Ha i ertene og la det hele koke inn i 2-3 minutter, til du ser sausen tykner litt.
  4. Sil av pasta. Hel over sausen med erter og vend godt inn.
  5. Tilsett reker og krepsehale, vend disse forsiktig inn.

 

Pasta med skalldyr serveres: Umiddelbart og med et dryss av persille over, hold gjerne av noen reker og krepsehaler som du legger opp til pynt. 

Allergi: Laktosefri om du benytter laktosefri fløte. Du må kjøpe glutenfri pasta for en glutenfri variant. Høyt FODMAP innehold grunnet pastaen og laktosen. En gluten- og laktosefri variant vil stort sett gi et lavt FODMAP innehold. Dette avhenger av hva slag type glutenfrittmel pastaen er laget av. 


Energi innehold pr. porsjon: 2960/707 kj/kcal.

Les mer om pasta og dens opprinnelse: Pasta

Pin It on Pinterest

Share This