Pasta carbonara smaker godt og er rask å lage
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en utrolig rask og enkel rett å lage. Den smaker utrolig godt, og er helt klart ingen lettvekter rett. Det er ingen grunn til å kjøpe ferdig posesauser for å lage denne retten. Du lager nemlig sausen raskere enn posesaus. I tillegg så smaker det mye bedre. Her har du et serveringsforslag til to personer med middag på under 15 minutter.
Ingredienser:
250 g linguine, spagetti eller tagliatelle (ca. 125-150 g pr. pers)
1 egg
1 eggeplomme
ca. 1,5 dl matfløte
150 g bacon (kan sløyfes for vegetarversjon)
Parmesan
Persille
Salt
Pepper
Fremgangsmåte pasta carbonara:
- Start med å kutt bacon i små terninger og stek dem brune eller sprøe. Sett til side. Finhakk persille og sett den også til side.
- Ha egg og eggeplomme i et litermål. Fyll på med fløte til du har 2 dl med saus. Ha så i litt salt og pepper. Visp godt rundt til alt er godt blandet. Varm sausen lett opp i mikro eller i en kjele. Den skal bare så vidt få fingertemperatur. Mao. du skal kunne kjenne med fingeren uten å brenne deg. Varmer du for mye på dette stadiet får du eggerøre. NB! vent med å varme sausen slik at den times med når pastaen er ferdig.
- Kok så pastaen etter anvisning på pakken, eller 2-3 minutter om du bruker fersk. Hell pastaen over i et dørslag, og så tilbake i kjelen.
- Hell nå på sausen og rør rundt noen ganger til alt er godt blandet. Legg nå opp pasta i porsjonskåler så raskt som mulig.
Du kan også lage din egen ferske pasta. Det er mye enklere enn du tror. Se egen oppskrift: Fersk pasta
Pasta carbonara serveres: Dryss over bacon, persille og riv over litt parmesan.
Allergi: Ikke gluten eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfri pasta. Gjøres laktosefri ved å bruke laktosefri fløte. Høyt FODMAP dersom man ikke lager retten både gluten- og laktosefri.
Les mer om det italienske kjøkken (engelsk tekst): Italian cuisine