Copyright Coquere

Copyright Coquere

Pasta Alfredo er i utgangspunktet en vegetarrett – her med litt bacon

 

Pasta Alfredo er en typisk italiensk vegetarpastarett. Den er rask, enkel og smaker utrolig godt. Dette er ikke en lettvekter rett. Teller du karbohydrater, fett og kalorier bør du nok finne en annen rett.

 

Ingredienser:

500 g pasta tagliatelle tørr/eller ca. 400 g fersk tagliatelle
90 g smør
150 g parmesan – nyrevet
3,25 dl kremfløte/matfløte
4 ss frisk hakket kruspersille

Pepper/salt etter smak

Fremgangsmåte:

Pastaen kokes al dente i en stor kjele med salt. Når pastaen er ferdig siles den og helles tilbake i kjelen. Mens pastaen koker, smeltes smøret i en kjele over svak varme. Tilsett så fløten og parmesan. Kok opp under stadig omrøring. Skru ned varmen og la sausen simre litt. Tilsett 3 ss hakket frisk kruspersille, salt og pepre etter smak. NB! Parmesan er en ganske salt ost, så det lønner seg å være forsiktig med saltet. Hell så sausen over pastaen og røre den grundig inn til pastaen er dekket med sausen.

Tips: Du må selvfølgelig ikke servere retten som en vegetarrett. Det passer utmerket med litt skinke, bacon, kylling o.l. Du kan også lage din egen ferske pasta fra bunn. Dette er mye enklere enn du tro. Se egen oppskrift:
Fersk pasta

Serveres: Legg opp porsjoner på tallerken, eller hell pastaen over i en glassbolle. Pynt med resten av den hakkede kruspersillen.

 

Allergi: Bruk laktosefri fløte for de med laktoseintoleranse. Retten er ikke glutenfri. Det finnes glutenfri pasta, og disse har blitt ganske bra. Særlig om du kjøper fra kjente pastamerker. 

Pin It on Pinterest

Share This