Pasta Alfredo – Copyright Coquere

Pasta Alfredo er i utgangspunktet en vegetarrett – her med litt bacon

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo er en typisk italiensk vegetarpastarett som er rask, enkel og smaker utrolig godt. Denne retten er ikke for de som teller karbohydrater, fett og kalorier, da den ikke er lettvekter rett. Den opprinnelige oppskriften til denne pastaen kommer fra Alfredo Di Lelio, som fant opp denne pastaretten på midten av 1920-tallet. Til dags dato lages den på samme måte på restauranten i Roma. Den originale Pasta Alfredo-sausen skal kun inneholde parmesanost og kokevannet fra pastaen. Imidlertid har man i senere tid tilført flere ingredienser. I denne varianten brukes smør, fløte, persille i tillegg til parmesan. Etter min mening gir dette en enda dypere og mer smakfull saus. Uansett variant er det en rask pastarett. Hvis du ønsker det, kan du også tilsette bacon, skinke, kylling eller annet kjøtt, men da fjerner du deg mer fra den originale Pasta Alfredo. Dette er en kraftig pastarett, og oppskriften bør holde til fire personer.

 

Ingredienser

500 g tørr tagliatelle eller ca. 400 g fersk tagliatelle
90 g smør
150 g nyrevet parmesan
3,25 dl kremfløte/matfløte
4 ss fersk hakket kruspersille
Pepper/salt etter smak

 

Fremgangsmåte
  1. Kok pastaen al dente i en stor kjele med salt.
  2. Når pastaen er ferdig, sil den og hell den tilbake i kjelen.
  3. Smelt smøret i en annen kjele over svak varme.
  4. Tilsett fløten og parmesanosten. Kok opp under stadig omrøring. Skru ned varmen og la sausen småkoke litt.
  5. Tilsett 3 ss hakket fersk kruspersille, salt og pepper etter smak. Vær forsiktig med saltet, siden parmesanosten er ganske salt.
  6. Hell sausen over pastaen og rør grundig til pastaen er jevnt dekket med sausen.

 

Tips: Du må selvfølgelig ikke servere retten som en vegetarrett. Den passer utmerket med litt skinke, bacon, kylling osv. Du kan også lage din egen ferske pasta fra bunnen av, noe som er mye enklere enn du kanskje tror. Se egen oppskrift: Fersk pasta

 

Serveres: Legg opp porsjoner på tallerken eller hell pastaen over i en glassbolle. Pynt med resten av den hakket kruspersillen.

Allergi: Bruk laktosefri fløte for de som har laktoseintoleranse. Retten er ikke glutenfri, men det finnes glutenfri pasta som er av god kvalitet, spesielt fra kjente pastamerker.


Les mer om opprinnelse til den kjente pastaretten (engelsk tekst): Pasta Alfredo

Pin It on Pinterest

Share This