Copyright Coquere

Panna cotta – Copyright Coquere

Fløtepudding med jordbær og coulis

Panna cotta

Panna cotta er den klassiske italienske desserten som er ligner mye på norsk fløtepudding. Fløte er også hovedingrediensen. Lett å lage med en mild smak som passe for de fleste. Det er nok derfor den også er så populær på restaurant menyene. Kan serveres som den er eller med bær og bærcoulis. Navnet betyr kokt fløte på italiensk, men dette er noe misvisende, fordi man i utgangspunktet ikke skal koke fløten. Dette er ikke en så gammel oppskrift som man kanskje skulle tro, da desserten ikke er nevnt noen kokebøker før etter 1960. Piedmont region valgte først i 2001, å sette desserten på listen over regionens tradisjonelle matprodukter.

 

Ingredienser

3 gelatinplater
5 dl kremfløte
100 g sukker
3 ts ekte vaniljesukker/evt. 1 vaniljestang.

 

Fremgangsmåte
  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann ca. 5 min.
  2. Splitt evt. vaniljestangen på langt og skrap ut frøene. Eller bare: ha vaniljesukker i en tykkbunnet kjele sammen med sukker og fløten.
  3. Bring blandingen nesten til kokepunktet, under stadig omrøring. Ta kjelen så av platen og ta ut evt. vaniljestang.
  4. Klem ut alt vannet av gelatinplatene og rør disse inn i den varme fløten.
  5. Hell blandingen over i 4 små porsjonsskåler, og la dem stå kaldt minst 4 timer, eller til de har stivnet.
  6. Kan servers i formene. Det er likevel mer dekorativt å ta dem ut av formene. Sett formene rask og en kort stund ned i varmt vann slike at vannet nesten dekker helt opp på utsiden. Snu dem forsiktig over på en serveringstallerken.

 

Panna cotta serveres: Med bær og bærcoulis. Se egen oppskrift for coulis: Bærcoulis

Allergi: Glutenfri. Kan enkelt gjøres laktosefri ved å bruke laktosefrie kremfløte.


Les mer om panna cotta og dens opprinnelse (Engelsk tekst): Panna cotta

Pin It on Pinterest

Share This