En lettere variant av den klassisk italiensk dessert
Panna Cotta light
Panna cotta er den klassiske italienske desserten som er ligner mye på norsk fløtepudding. Fløte er også hovedingrediensen. Panna Cotta betyr kokt fløte, og da blir det mye fett og mange kalorier. Panna cotta light er en lett variant hvor jeg bla bruker kesam istedenfor fløte. Både rask og enkel å lage. Her til 6 personer.
Ingredienser
2 1/2 dl helmelk
3 ss sukker
2 ts ekte vaniljesukker
5 stk gelatinplater
3 dl kesam vanilje, 7,4 % (1 beger)
Bærcoulis – se egen oppskrift: Bærcoulis
Fremgangsmåte
- Varm opp melken nesten til kokepunktet, vaniljesukker og sukker.
- På forhånd legg gelatinplatene i kaldt vann en 5 minutters tid. Skvis så ut vannet og ha gelatinen i den varme melkeblandingen.
- Rør den godt ut og avkjøl til romtemperatur.
- Bruk en visp og bland så godt i vaniljekesamen.
- Ha panna cottaen opp i passende porsjonsformer. Sett dem kaldt i minst 4 timer, eller til den er stiv.
Serveres: Ha panna cottaformen 3/4 ned i varmt vann en 30 sekunders tid. Velt de så over på serveringstallerkener, hell over litt av coulisen. Pynt gjerne med hele bær.
Allergi: Glutenfri. Gjøres laktosefri ved bytte ut melk og kesam med 3/4 laktosefri helmelk og 1/4 laktosefri matfløte. Øk vaniljesukkermengden til 5 ts.
Energi innehold pr. porsjon: 457/109 kj/kcal