Copyright Coquere

Panna Cotta light – Copyright Coquere

En lettere variant av den klassisk italiensk dessert

 

Panna Cotta light

Panna cotta er den klassiske italienske desserten som er ligner mye på norsk fløtepudding. Fløte er også hovedingrediensen. Panna Cotta betyr kokt fløte, og da blir det mye fett og mange kalorier. Panna cotta light er en lett variant hvor jeg bla bruker kesam istedenfor fløte. Både rask og enkel å lage. Her til 6 personer.

 

Ingredienser

2 1/2 dl  helmelk
3 ss  sukker
2 ts ekte vaniljesukker
5 stk  gelatinplater
3 dl  kesam vanilje, 7,4 % (1 beger)

 

Bærcoulis – se egen oppskrift: Bærcoulis

 

Fremgangsmåte
  1. Varm opp melken nesten til kokepunktet, vaniljesukker og sukker.
  2. På forhånd legg gelatinplatene i kaldt vann en  5 minutters tid. Skvis så ut vannet og ha gelatinen i den varme melkeblandingen.
  3. Rør den godt ut og avkjøl til romtemperatur.
  4. Bruk en visp og bland så godt i vaniljekesamen.
  5. Ha panna cottaen opp i passende porsjonsformer. Sett dem kaldt i minst 4 timer, eller til den er stiv.

 

Serveres: Ha panna cottaformen 3/4 ned i varmt vann en 30 sekunders tid. Velt de så over på serveringstallerkener, hell over litt av coulisen. Pynt gjerne med hele bær.

 

Allergi: Glutenfri. Gjøres laktosefri ved bytte ut melk  og kesam med 3/4 laktosefri helmelk og 1/4 laktosefri matfløte. Øk vaniljesukkermengden til 5 ts.
Energi innehold pr. porsjon: 457/109 kj/kcal

Pin It on Pinterest

Share This