Copyright Coquere

Panerte fiskekaker – Copyright Coquere

Panerte fiskekaker smaker nydelig

 

Panerte fiskekaker

Egne fiskekaker smaker utrolig mye bedre en ferdigprodukter. Det skyldes selvfølgelig at når du lager dem selv så inneholder de masse fisk. Her har du noe saftige panerte fiskekaker med både hvitfisk og krabbe. I tillegg så er de panert med cornflakes – noe som gir både god smak og konsistens. Gir 16 små kaker.

 

Ingredienser:

450 g torsk eller annen hvit fisk
100 g krabbe
1 ts. salt
1 ts. pepper
2 ss. potetmel
1 egg
0,5 dl melk
0,5 dl fløte
1 sjalottløk
50 g smør

 

Panering

Mel – glutenfritt
3 egg
Cornflakes

 

Panerte fiskekaker fremgangsmåte:
  1. Pass på at alle ingrediensene er kalde. Det er viktig at fisken er kald, det bedrer bindeevnen til fiskekjøttet. Skjær fisken i biter. Bland fisk og krabbe.
  2. Mal dette en gang gjennom kvernen eller i en foodprocessor, bruker du foodprocessor så kjør den støtvis, slik at fisken ikke hakkes til for fin farse.
  3. I den ferdig fiskedeigen blander du nå i salt, pepper og potetmel.
  4. Ha i eggene og spe med melk og fløte til en smidig farse. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  5. Finhakk løk og fres den myk i smøret. Avkjøl så løken og smøret. Når dette er kaldt vendes det inn i fiskefarsen. Løk og smør gjør, foruten smak, at fiskekakene blir saftigere.
  6. La farsen stå litt i kjøleskapet, da blir de lettere å forme.

 

Panering: Form små kaker av ca. 2 cm tykkelse. Sett dem kaldt i en 7-10 minutter. Knuse cornflakes godt. Start med å vende fiskekakene først i mel, så i egg og til slutt i cornflakesen.

Stekes: På middels varme i en stekepanne med litt smør i ca. 4 – 5 minutters tid.

 

Panerte fiskekaker serveres: Med poteter, råkost eller andre grønnsaker. Det passer utmerket med remulade; se egen oppskrift: Remulade  

Allergi: Glutenfrie. Cornflakes er i utgangspunktet laget på mais og er glutenfrie. For de som er svært følsomme må det benyttes spesiallaget cornflakes, da produksjonsmetoden kan gi spor av gluten fra andre produkter.  Laktosefri om du benytter laktosefri melk og fløte. Lavt FODMAP om man sløyfer løken og benytter laktosefri fløte/melk. 


Hva er panering. Les mer om denne teknikken: Panering

Pin It on Pinterest

Share This