Copyright Coquere

Ovnsbakte eplebåter – Copyright Coquere


Nydelige ovnsbakte eplebåter med crunch

 

Ovnsbakte eplebåter

Ovnsbakte eplebåter er smakfull, sunn og god dessert både til hverdags som gjester. Her får du i deg en av de fem om dagen av frukt og grønt. I tillegg innholder havregryn og mandler også mange sunne næringsstoffer. Her dessert til 3-4 personer.

 

Ingredienser

2 epler (litt faste og syrlige f. eks Granny Smith)
4 ss demerarasukker
4 ss havregryn
4 ss smør (ca 50 g)
2 ss hakkede mandler/mandelflak
2 ss likør (amaretto, brandy, eplelikør e.l.)

Kanel
Saften av en 1/2 sitron
Smør til formen

 

Fremgangsmåte
  1. Start med å stikke ut kjernehuset og skrell eplene. Del dem så opp i noenlunde like store eplebåter.
  2. Skvis saften av 1/2 sitron over eplene og vendt dem godt rundt i saften. La sitronsaften rene av.
  3. Smør en ildfast form og legg eplene pent utover i formen. Dynk over likøren om du ønsker dette.
  4. Dryss over 2 ss demerarasukker og litt kanel.
  5. Smelt smøret i en liten kjele, ha i resten av sukkeret, havregryn og mandlene. Fordel blandingen jevnt over eplene.


Stekes:
Midt i forvarmet ovn på 200 C. 25-30 minutter.


Serveres: Lune med litt krem, vaniljesaus, yoghurt eller vaniljekesam.

Allergi: Både gluten og laktosefri. Bruker du noen av tilbehør forslagene må du velge laktosefrie varianter om du ønsker en helt laktosefri dessert. Høyt FODMAP – epler har høyt innhold derfor er det ikke mulig å lage denne retten med lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This