Nydelige ovnsbakte eplebåter med crunch
Ovnsbakte eplebåter
Ovnsbakte eplebåter er smakfull, sunn og god dessert både til hverdags som gjester. Her får du i deg en av de fem om dagen av frukt og grønt. I tillegg innholder havregryn og mandler også mange sunne næringsstoffer. Her dessert til 3-4 personer.
Ingredienser
2 epler (litt faste og syrlige f. eks Granny Smith)
4 ss demerarasukker
4 ss havregryn
4 ss smør (ca 50 g)
2 ss hakkede mandler/mandelflak
2 ss likør (amaretto, brandy, eplelikør e.l.)
Kanel
Saften av en 1/2 sitron
Smør til formen
Fremgangsmåte
- Start med å stikke ut kjernehuset og skrell eplene. Del dem så opp i noenlunde like store eplebåter.
- Skvis saften av 1/2 sitron over eplene og vendt dem godt rundt i saften. La sitronsaften rene av.
- Smør en ildfast form og legg eplene pent utover i formen. Dynk over likøren om du ønsker dette.
- Dryss over 2 ss demerarasukker og litt kanel.
- Smelt smøret i en liten kjele, ha i resten av sukkeret, havregryn og mandlene. Fordel blandingen jevnt over eplene.
Stekes: Midt i forvarmet ovn på 200 C. 25-30 minutter.
Serveres: Lune med litt krem, vaniljesaus, yoghurt eller vaniljekesam.
Allergi: Både gluten og laktosefri. Bruker du noen av tilbehør forslagene må du velge laktosefrie varianter om du ønsker en helt laktosefri dessert. Høyt FODMAP – epler har høyt innhold derfor er det ikke mulig å lage denne retten med lavt FODMAP.