Copyright Coquere

Copyright Coquere

Ovnsbakt fisk i form med grønnsaker

Ved ovnsbakt fisk i rom bakes fisk og grønnsaker i samme form. På denne måten bevarer du alle smakene, og beholder næringsstoffene i grønnsakene.  Du kan også variere innholdet og fiskeslag etter smak og behag.  Retten passer til to personer.

 

Ingredienser:

400 g torsk eller annen hvitfisk (200 g pr. pers)

5 poteter
9-10 små brokkolibuketter
1 ss finhakket løk
1 gulrot
100 g sopp
25-30 g revet ost
50 g smør
4 ss lettrømme
0,5 dl vann eller hvitvin

Salt/pepper

 

Fremgangsmåte:

Start med å smøre en ildfast from med lokk. Skrell så potetene og skjær så i skiver. Legg disse utover i bunn av formen.  Kvern over litt salt og pepper. Fordel nå brokkolibukettene utover, skrell så gulroten og skjær denne i skriver. Ha i gulrotskivene, dryss over osten og den finhakkede løken. Kvern over enda litt mer salt og pepper.  Kutt opp soppen og ha denne også over. Ha i vannet, eller vinen og avslutt med rømme på toppen.  Salt og pepre fisken og sett den til siden.

 

Stekes: 200 C midt i ovnen med lokk i 45 minutter. Ta så ut formen og legg fisken på toppen. Sett den inn på nytt med lokket på i ca 15 minutter til.

 

Serveres: Fisken serveres med grønnsakene og kraften.

 

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri rømme. Høyt FODMAP skyldes løk og sopp. For å få en lavt FODMAP – kan du utelate soppen og heller bytte den ut med squash, samt bruke den grønne delen av purre eller vårløk.

Pin It on Pinterest

Share This