Copyright Coquere

Oreokake – Copyright Coquere

Oreokake er en nydelig dessert kake

 

Oreokake

Oreokake er kake med oreokjeks. Det finnes mange alternativer. Her har du en dessertvariant med ostekrem og sjokolademousse. Nydelig og kraftig kake som tar litt tid, men den er ikke spesielt vanskelig å lage. Du kan forenkle den litt, og da går den raskere.

 

Ingredienser:
Bunn

1,5 pakke finhakket oreokjeks
100 gram smør

 

Ostekrem

3 bokser tine naturell kremost (evt 1 1/2 pk Philadelfia naturell kremost)
2 dl melis
4,5 dl kremfløte
0,5 pakke grovhakket oreokjeks

 

Sjokolademousse

1 pakke lys sjokolademousse fra Toro
3 dl melk

Eller så lager du den selv se egen oppskrift og følger kun målene for mørk mousse, men dropp whiskyen: Sjokolademousse trifle

 

Pynt

Kokesjokolade
En liten klikk smør og en skvett med fløte

 

Oreokake fremgangsmåte:
Bunnen
  1. Ta kjeksen å knus den. Jeg bruker food processor, men ønsker du en grovere konsistens benytter du en tresleiv e.l..
  2. Smelt smøret og bland sammen med kjeksen som legges i en rundt kakeform (24 cm er den beregnet til, men jeg brukte 22 cm som gir mer høyde på kaken).
  3. Sett formen i kjøleskapet mens du nå starter på ostemassen.

 

Ostekrem
  1. Ta kremost, melis og fløte i en miksmaster/kjøkkenmaskin og pisk godt slik at det blir kremete.
  2. Ha ca 2/3 av massen over kjeksbunnen og stikk grovhakket oreokjeks ned i blandingen.
  3. Sett resten av ostekremen kaldt, og det samme med kaken. Kaken må stå i kjøleskap nå i 30 min.

 

Sjokolademousse
  1. Lager du sjokolademoussen selv blir det en mye kraftigere smak og fyldigere kake.
  2. Ganske raskt å lage selv også – se egen oppskrift, og følger kun målene for mørk mousse, men dropp whiskyen: Sjokolademousse trifle

 

Forenkling:

Bruk halvfabrikata som Toro sjokolademousse. Da bli kaken ikke fullt så kraftfull på smak, og så blir den lettere. Da man bruker melk isteden for kremfløte. Tilbered moussen som det står på pakken!

 

Avsluttende montering:
  1. Smør moussen over kaken! Sett i kjøleskapet nye 30 minutter. Fordel så resten av ostekremen.
  2. Smelt litt sjokolade med en klikk smør og en skvett med fløte i. Smør og fløte gjør at sjokoladen blir blankere og litt mykere. Ikke nødvendig, men hever både inntrykk og konsistens litt.

 

Oreokake serveres: Til kaffe eller som en dessert

Allergi: Vanlige oreokjeks er ikke glutenfrie, men det finnes ulike alternativer av glutenfrie Oreokjeks, som Cookie-Os, fra Semper eller Schärs Disco Ciok.

Du kan gjøre kaken laktosefri ved å bytte ut fløten og melken med laktosefri, kremost naturell finnes i laktosefrie soya varianter som f.eks. Creamy smooth. Kremoster er fersk oster slik at laktosen ikke brytes ned, så du kan mao. ikke bruke disse overfor noen med laktoseintoleranse på samme måte som med modnede oster. Er man helt laktointolerant må man også benytte melkefritt smør. Det er likevel lite laktosesukker i vanlig smør, mindre enn 0,6 g/100 g – så de fleste vil tåle det. Spør gjesten om hvor tålegrensen går. Dette finnes melkefritt smør i de fleste velassorterte dagligvarebutikker – da er du helt sikker. Det kan også være laktose i sjokolade og sjokolademousse. Men laktosefri sjokolade får du også kjøpt. Mao. dette er en kake det kreves litt for å gjøre helt laktosefri, men fint mulig med litt planlegging.

 

Høyt FODMAP – dette skyldes hvetemel i oreokjeksen og laktosen. Så ved å lage kaken med glutenfrie kjeks og laktosefri vil du også redusere innholdet til lavt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This