Copyright Coquere

Copyright Coquere

Omani puddingen her servert i stetteglass

Omani pudding er en arabisk dessert mer spesifikt fra Oman området. Omani pudding er en forholdsvis søt, men enkel dessert – med nøtter som både gir smak og en fin sprø konsistens. Det fine med mat fra andre kulturer er at man kan foreta en smaksreise til fjernere land, eller hente frem minner fra tidligere reiser. Jeg får assosiasjoner til en av mine favorittbyer Istanbul – med sitt utrolige gastronomiske mangfold. Dessert her til 6-8 personer.

 

Ingredienser:

1 boks, ca 400 g, søt kondensert melk (ikke viking melk)
7 egg (medium store)100 g smør (ekte – f.eks. meierismør fra Tine)
2,5 dl melk
2 ts ekte vaniljesukker
Zest av 1 sitron (den ytterste gule delen av skallet)
75 g usaltede pistasjnøtter
100 g mandler
Lys sirup

 

Fremgangsmåte:

Start med å blande og vispe sammen alle ingrediensene i en bolle, med unntak av smør og nøttene. Ha så blandingen opp i en kjele fortrinnsvis en nonstick. Kutt smør i terninger og ha dem også oppi. Sett kjelen på lav temperatur og rør rundt hele tiden i en 15-20 minutter – til blandingen tykner. (Ikke bli fristet til å øke temperaturen, ha tålmodighet, ellers ender du med eggerøre.) Hakk nøttene fint, og ha i mesteparten. (Hold igjen noen til pynt.) Rør rundt på lav varme i ytterligere 5 minutter. Trekk blandingen til side, og hell den opp i passende porsjonsformer. La den stå å kjøle seg ned til romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet. La stå i kjøleskapet et par timer eller til du skal servere.

 

Serveres: Dryss over litt av nøtteblandingen og ha over litt lys sirup.

Allergi: Glutenfri. Det er ganske mye laktose i kondensert melk, så retten blir ikke laktosefri. Igjen de fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose, og det blir da litt avhengig av porsjonsstørrelsen og hvor intolerant den enkelte er. Uansett viktig å merke seg at retten ikke blir laktosefri dersom du lager den på tradisjonell måte med kondensert melk. Alternativt kan du bytte ut den kondenserte melken med 4 dl laktosefri helmelk, og tilsette 1 – 1 1/2 dl sukker. Samt den andre melken med laktosefri variant. Da får du en nesten lik dessert som er helt laktosefri.

Pin It on Pinterest

Share This