Coquere er min matside på nett. Her publiserer jeg de oppskriftene jeg prøver ut, og synes er gode. Jeg er lidenskapelig opptatt av mat og alt som har med matlaging å gjøre.

 

Hvorfor starte matside

Coquere startet jeg i utgangspunktet opp med den tanken at jeg skulle ha kokeboken min på nett. Den har så utviklet seg til en hobby å dele, skrive og ikke minst ta bilder av maten. Bruker mye tid på å lese oppskrifter i blader, bøker og på nett. Jeg finner ofte oppskrifter utenfor Norge, og både oversetter dem, og tilpasser dem til norske forhold. I tillegg så eksperimenterer jeg og lager nye. Det er jo slik matlagingen har utviklet seg i århundrer. Jeg engasjerer meg når kjendiskokker har så bestemte meninger om hva som går og ikke går. Ofte kommer det frem meninger om at maten er for gammeldags hvor kokker kan uttrykke at dette er f.eks. så 80 talls. Hva så? Man lagde da god mat på 80 tallet også. Det å ta frem gamle oppskrifter, og pusse støv av dem, eller endre dem litt synes jeg er spennende. Er det så viktig å være trendy så kan man jo bare kalle dem retroretter.

 

Min lidenskap for mat

Min lidenskap for mat startet allerede på barneskolen hvor jeg forsøkte meg på forskjellige enkle bakverk. Allerede da begynte jeg å eksperimentere og skrive opp oppskrifter. Nå er jeg en godt voksen mann og interessen er enda større. Jeg har mao. vært opptatt av mat og kosthold i det meste av mitt liv.

 

Min bakgrunn

Min bakgrunn som sykepleier økte interessen min for sunt kosthold. Hva som påvirket helsen har også ført til at jeg ofte justerer, eller endrer oppskriften til en sunnere variant. I tillegg har jeg en far med Cøliaki, så det å endre bakst og andre oppskrifter til et glutenfritt alternativ har falt helt naturlig. Selv har jeg redusert toleranse for FODMAP. Derfor er alle oppskrifter merket med allergi – her står det om retten er gluten- og laktosefri, eller om den har høyt FODMAP. Samt hvordan du eventuelt kan endre retten til å bli allergivennlig. Skriver også om andre matallergier. Du kan forøvrig se en egen side om matintoleranse i menyen her på Coquere. Det som likevel er viktigst for meg er smaken og råvarene. Har også blitt mer opptatt av at man spiser med øynene.

Til daglig arbeider jeg verken som sykepleier eller kokk. Kokkeleringen er en hobby og fritidslidenskap – min lille oase i hverdagen.

 
Lykke til med kokkeleringen!

Håper du får noe glede av mine oppskrifter, og ikke minst så håper jeg noe av min matglede og nysgjerrighet smitter over til deg. Lykke til med kokkeleringen!

Med vennlig hilsen
Pål R. Bråthen

 

Kontakt

5 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This