Copyright Coquere

Oeuf cassé – Copyright Coquere


Oeuf cassé er posjert egg med røkelaks og potetkake

Oeuf cassé

Posjerte egg er ikke så vanskelig bare du øver deg litt. Oeuf cassé med røkelaks på latkes er en nydelig liten forrett med smakskombinasjoner som passer veldig bra sammen. Latkes er små potetkaker, og kommer fra det jødiske kjøkken. Lette å lage og velsmakende i seg selv. Oeuf cassé betyr ødelagt egg og gjøres egentlig bare av dekorative hensyn. Forretten er en fuzion mellom fransk og jødisk matkultur. Oeuf cassé kommer fra det franske kjøkken, mens latkes fra det jødiske.

Jeg bruker annerledes posjeringsteknikk i denne oppskriften, enn hvordan man vanligvis ser omtalt teknikk for posjering av egg. Se egen link og oppskrift på posjering av egg lengre nede. Her en forrett til 4 personer.

 

Ingredienser
Latkes

350 g rå poteter (4-5 stk)
1 ss sitronessens
2 ts salt
2 ts potetmel
1 egg
Litt kvernet pepper

 

Garnityr

200 g røkelaks (av god kvalitet)
4 ts Dijon sennep med honning.
Dill
Salt
Pepper

 

Posjering

4 egg (så ferske som mulig)

Se egen oppskrift hvor posjeringsteknikken beskrives: Posjere egg

 

Oeuf cassé fremgangsmåte
  1. Start med å lage latkes. Skrell potetene og kjør dem i en foodprocessor på fint, eller bruk en mandolin/rivjern på den fine siden.
  2. Ha alt over i en bolle.
  3. Ha i sitronessensen bland godt.
  4. Ha så i salt, pepper og potetmel som du også blander godt inn.
  5. Pisk egget med en gaffel og ha dette i, og miks dette godt inn.
  6. Stek så hver latke på middels varme i litt olje. De skal være på ca 8-9 cm i diameter og 1-2 cm tykk. Stekes på begge sider til de får en fin stekeskorpe, og føles faste når du trykker på dem. Tørk av overskuddsfett med litt tørkepapir – legg på en rist til avkjøling.
  7. Posjer eggene. Se egen forklaring i linken over  i ingredienser.

 

Copyright Coquere

Oeufs cassé – Copyright Coquere


Latkes eller potekaker stekes lettest i form
Montering
  1. Legg så på ca. 50 g med røkelaks på hver latke, samt 1 ts Dijon sennep.
  2. Legg nå 1 posjert egg på hver latke med laks.

 

Serveres: Dryss over litt dill, salt og pepper. I det du skal servere dem tar du en liten skarp kniv, og lager et lite kutt i hvert egg, slik at plommen renner litt utover.

Allergi: Både gluten- og laktosefri. Lavt FODMAP.


Les mer om egg og hvor mange sunne næringsstoffer det inneholder: EGG

Latkes er en potetpannekake med opprinnelse i jødisk matkultur. Les mer her om opphavet: Latkes

Hva kjennetegner god kvalitet røkelaks. Se denne lille artikkelen med fem kjennetegn: Røkelaks

Pin It on Pinterest

Share This