Nektarin minipai smaker nydelig og er enkel å lage
Nektaring minipai
Nektarin minipai smaker utrolig godt, og er i tillegg veldig enkle å lage. Nektarin eller fersken smaker godt i kombinasjon med marsipanen. Derfor er nektarin minipai en liten pai som garantert vil bli en suksess.
Ingredienser:
2 nektariner eller fersken
4 stk. 2-3 cm tykke marsipan stykker – runde marsipan stykker (60 % mandel)
Butterdeig søt– se egen oppskrift: Butterdeig (variant med egg og 1-2 ss fløte kontra vann)
4 ss aprikos eller fersken syltetøy til glasering (kan sløyfes)
Fremgangsmåte: Nektarin minipai
- Start med å lage butterdeigen. Bruk 3 ss melis for å søte deigen. Istedenfor vann bruke 1-2 ss fløte, pluss 1 egg.
- Rull deigen som en pølse og pakk den inn i klebeplast. La butterdeigen hvile i 30-45 minutter.
- Kutt fire stykker av butterdeigpølser i ca. tre centimeter tykke stykker. Kjevle dem til ca. 10 centimeter sirkelrunde emner.
- Trykk de litt opp rundt kanten slik at de får en liten forhøyning.
- Skrell skinnet av nektariene med en peeler eller potetskreller. Del nektariene så i to og ta ut stenen.
- Kutt så hver halvpart opp i passende skiver. Skjær 2-3 centimeter tykke biter av marsipan.
- Kjevle marsipanen litt ut slik at de er mindre en butterdeigen og passer oppe i. Legg de så oppe i.
- Dander nå pent på rad de halve oppstykkede nektariene. Plasser dem på bakepapir på en stekeplate.
Stekes: 200 ˚C midt i ovnen i ca. 15-17 minutter.
Glasering: Ha syltetøyet over i en liten bolle pluss 1 ss vann, og kjør den i mikroovn i en 20 sekunder til syltetøyet blir flytende. Pensle så hver pai med det flytende syltetøyet.
Nektarin minipai serveres: Lummen med litt is, krem eller vaniljesaus. De er også gode kalde.
Allergi: Ikke glutenfri. Laktosefrie. Høyt FODMAP
Les mer om nektarin her: Nektarin