Copyright Coquere

Copyright Coquere

Mulligatawny suppe servert med lettrømme og persille

 

Mulligatawny suppe

Mulligatawny er tamilsk og betyr: Peppervann. Mulligatawny suppe har spredd seg til Vesten muligens fra britisk kolonitid i India og Siri Lanka. Derfor finner du massevis av engelskspråklige oppskrifter på denne suppen. Det er likevel en klassisk karrisuppe, som er tyknet enten med ris eller linser. Suppen er gjort udødelig i Hovmesteren, som NRK alltid viser i julen. Her får Ms. Sophie nettopp servert Mulligatawny suppe som en av retten. Rask å lage når alt er – Mise en place (På plass). Unødvendig å si muligens, men en ganske sterk krydret suppe. Her middag til 4-6, eller forrett til 8-10 personer.


Ingredienser
Grønnsaker

2 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 selleristenger
2 mellomstore poteter
1 eple


Krydder

2 ts karri
1 ts koriander (malt)
1 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ss frisk revet ingefær
2 krm cayennepepper
2-3 ts sukker
1 ss tomatpure
1 ss mango chutney
2 ss sitronsaft
salt
pepper (ny kvernet)

125 g ris
250 g kyllingfilet

6 dl vann
6 dl kraft kylling/høne (evt. buljong)

Nøytral olje og litt smør
Yoghurt naturell eller rømme. Frisk mynte, koriander eller persille som garnityr (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte
  1. Skjær løk i fine skriver og hakk hvitløk. (Evt. kjør i foodprocessor).
  2. Skrell gulrøttene, poteter og eplet.
  3. Kutt eple og poteter i terninger.
  4. Skjær sellerien og gulrøttene i tynne skiver.
  5. Riv ingefær.
  6. Ha olje og smør i en passende kjele.
  7. Fres løk og hvitløk et par minutter – ha så i resten av grønnsakene og eplet.
  8. Press over sitronsaften. Bland godt og fres enda et par minutter.
  9. Ha nå i alle krydrene.
  10. Skjær kyllingen i fine terninger.
  11. Ha i risen og kyllingen.
  12. Hell på all væsken – bland godt.
  13. Kok opp og la det simre under lokk i 10-12 minutter under lokk.


Serveres:
 I passende porsjonsskåler. Ha en spiseskje yoghurt/rømme på toppen. Finhakk mynte, koriander eller persille – dryss dette over.

Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du bruker laktosefri yoghurt/rømme. Høyt FODMAP innehold. Skal suppen få et lavt innehold må man utelate: løk, hvitløk, eple og mango chutney. Alternativ kan være å bruke grønn del av purre eller vårløk. Istendfor eple og mango kan ananas brukes. I tillegg må man bruke laktosefri youghurt/rømme. 

Pin It on Pinterest

Share This