Copyright Coquere

Copyright Coquere

Enkel men smakfullt Mozzarella tomatsalat

Mozzarella tomatsalat

Mozzarella tomatsalat er utrolig enkel og rask å lage. Tomat og mozzarellaost med fersk basilikum er kombinasjon som passer veldig godt sammen. Mozzarella tomatsalat passer som en liten forrett, lunsjrett eller kveldskos. Det er helt avhengig av hvor stor du lager porsjonen. Dette er en salat som har opprinnelse i fra Italia og heter Caprese. 


Ingredienser:

200-300 g mozzarella
4 gode tomater evt. 8 cherry tomatstørrelse
God olivenolje
Kremet balsamicoeddik søtlig type (f.eks. IL Torrione Cream fra Modena)
2-3 ss frisk basilikum
Nykvernet salt/pepper

 

Fremgangsmåte:
  1. Skjær pene skiver av mozzarellaen, ca. 50 g pr. porsjon til forrett.
  2. Gjør det samme med tomatene; 1 vanlig tomat pr porsjon eller 2 cherry tomatstørrelse.
  3. Anrett pent på en tallerken. Du kan enten legge lagvis bortover, eller ha mozzarella i bunn, og tomatene ovenpå.
  4. Kvern over salt og pepper.
  5. Drisle over olivenolje og balsamicoeddik.
  6. Dryss til slutt over litt grovt revet basilikum.


Serveres:
Umiddelbart

Allergi: Glutenfri, men ikke laktosefri. Har ikke funnet laktosefri variant til mozzarella, men det er ikke mer en 0,7 g laktose pr. 100 g. Så mange vil fint tåle mindre mengder som f.eks. tilsvarende en forrett. Lavt FODMAP innehold grunnet lite laktose i mozzarellaen.

 

Pin It on Pinterest

Share This