Copyright Coquere

Mokka sjokolademoussekake – Copyright Coquere

Så enkel at det ikke en gang kan kalles å bake.

 

Mokka sjokolademoussekake

Mokka sjokolademoussekake er en superenkel kake. Så enkel at det ikke en gang kan kalles å bake. Likevel er Mokka sjokolademoussekake en nydelig kake med intens mokkasmak og fløyelskrem. Vil garantert bli populær.

 

Ingredienser:

0,5 dl Kremfløte
500 g Mascarpone eller annen kremost naturell
2 ss Kahlua likør
2 ss Kakao pulver (Usøtet til baking)
1 ts Espresso instant kaffe
2 ts Ekte vaniljesukker

 

2 egg
100 g sukker
Ca 3- 400 g med tynn søt sjokoladekjeks/havrekjeks e.l.

 

Mokka sjokolademoussekake fremgangsmåte:
  1. Visp alle ingrediensen med unntak av egg, sukker og kjeksen sammen. Til du får en fast krem uten å ha overpisket den.
  2. Visp nå egg og sukker til en luftig eggedosis.
  3. Ha eggedosisen over i ostekremen og visp den inn til du får en luftig krem.
  4. Bruk en passende kakeform på 24-25 cm. Start med å legge kjeks i bunn. Knekk den også opp slik at du fyller mellomrommene.
  5. Ha så i mokkakremblandingen lagvis med krem og kjeks men avslutt med krem. Jeg har to lag kjeks inkludert bunn. Men det er avhengig av hva du selv ønsker. Sett i kjøleskapet minst 7-8 timer.

 

Mokka sjokolademoussekake serveres: Rett fra kjøleskapet med litt revet sjokolade over

Allergi: Ikke laktosefri. Det er mye laktose i ferskoster. Kaken gjøres enkelt laktosefri ved å benytte laktosefri fløte og laktosefri ferskost. Laktosefri ferskost finner du i velassorterte dagligvarebutikker som f.eks. Tofutti Creamy smooth. Ikke glutenfri om du benytter vanlig kjeks. Det finnes mange varianter av god glutenfri kjeks i de fleste dagligvarebutikker. Høy på FODMAP, men dette skyldes laktosen og kjeksen. Så lager du den laktosefri med glutenfri kjeks eller havrekjeks – blir dette også en kake med lavt FODMAP innehold.

Copyright Coquere

Copyright Coquere


Mascarpone er en fersk ost som er veldig anvendelig i desserter. Les mer om denne osten her (engelsk tekst): Mascarpone

Litt korter forklaring av Mascarpone på norsk: Mascarpone (NO)

Instant kaffe eller pulverkaffe er kan også brukes til å tilføre mye smak i desserter. Les mer om instant kaffe her: Instant kaffe

Pin It on Pinterest

Share This