Mini ostekaker – Copyright Coquere

Mini ostekaker er superenkle å lage og smaker helt fabelaktig.

 

Mini ostekaker

Mini ostekaker er superenkle å lage og smaker helt fabelaktig. Du kan toppe dem etter eget ønske eller utfra forslaget i oppskriften. Mini ostekaker er små godbiter som passer både som liten dessert, eller bare som ekstra kos når du ønsker det. De trenger forberedelse, fordi dette er bakte mini ostekaker. Således må de kjøles ned, og stå en stund i kjøleskapet før de får riktig konsistens. Oppskriften gir 12–15 stk. avhengig av størrelsen på muffinsformene.

 

Ingredienser
Bunn

150 gram digestivekjeks
60 gram smør

 

Kaken

450 gram kremost (for eksempel Philadelphia eller Ricotta)
2,4 desiliter søt kondensert melk tilsvarende en boks av 397 gram
185 gram rømme/creme fraise
3 teskjeer vaniljesukker
15 gram maisenna
2 egg

 

Topping

Karamellsaus
Jordbærsyltetøy
Jordbær

 

Fremgangsmåte
Forhåndsforberedelse
  1. Start med å sette frem alle ingrediensene. Det er viktig at alle ingrediensene har romtemperatur.
  2. Bruk en non-stick muffinsform, og engangs muffinsformer i papir.
  3. Det er en fordel om du bruker to papirformer pr stk., da dette gjør at mini ostekakene holder formen bedre under steking.

 

Bunn
  1. Start med å smelte smøret og sett det til side slik at det avkjøles.
  2. Knus eller kjør digestivekjeks i en foodprosessor til du får en jevn blanding uten biter.
  3. Tilsett det smeltede smøret.
  4. Bland det godt sammen til blandingen ligner våt sand.
  5. Ha ca. 1½ – 2 teskjeer i hver muffinsform.
  6. Trykk de godt ned med et glass eller lignende med en flat bunn.
  7. Sett formene i kjøleskapet slik at de stivner.

 

Fyll
  1. Bruk en elektrisk mikser for å mikse massen til den blir løs og silkemyk. Kjør mikseren på lav hastighet, slik at du ikke får for mye luft i blandingen. Det er også viktig å ikke overmikse, da dette kan føre til at ostemassen sprekker under steking.
  2. I en passende stor bolle; som kan romme alle de øvrige ingrediensene, tilsetter du: kremosten, creme fraiche/rømme, kondensert melk, maisenna og vaniljesukker. Kjør mikseren til du har en jevn og glatt røre.
  3. Det kan være en fordel å ha eggene i separate boller. Visp de lett sammen med en gaffel eller lignende.
  4. Ha nå i ett og ett egg, miks inn hvert egg inntil de er godt blandet.
  5. Dunk bollen flere ganger på bordet for å fjerne eventuelle luftbobler. Det kan være lurt å bruke en tynn pinne eller lignende til å røre forsiktig i sikksakk-mønster for å frigjøre luftbobler.
  6. Osteblandingen er løs, og et tips er å helle blandingen over i en glassmugge, så helle fra denne over i muffinsformene.
  7. La det være igjen ett par millimeter opp til toppen av muffinsformene, slik at kakene ikke flyter over under baking.
  8. Rist muffinsformen forsiktig, for å få en jevn overflate, og eventuelt frigjøre flere luftbobler.
  9. Sett de så i ovnen.

 

Bakes: 160 °C forvarmet. 17-20 minutter avhengig av ovn. Slå av ovnen, og sett ovnsdøren på gløtt i 15 minutter før du tar de ut. Sett de deretter på et bakegitter, og la de kjøle seg ned til romtemperatur. Dekk de til, og sett de i kjøleskapet minst 4 timer eller over natten.

 

Serveres: Toppes etter eget ønske og smak. I forslaget er det brukt en litt tykk saltkaramellsaus, og litt jordbærsyltetøy og jordbær. Se egen oppskrift på karamellsaus. Det holder om du lager ½ porsjon med karamellsaus, med andre ord du deler alle ingrediensene med to: Karamellsaus  

 

Allergi: Gluten og laktose. Gjøres lett glutenfri ved å benytte glutenfri kjeks, og laktosefri ved å benytte laktosefri kremost, og creme fraise. Så vidt kjent finnes ikke laktosefri søt kondensert melk. Du kan bytte den ut med ca. 100 g sukker. Bruker du sukker vil du få en litt tykkere blanding. Du kan eventuelt lage laktosefri kondensert melk selv. Se egen oppskrift: Kondensert melk  


Les mer om ost, hvordan den lages og de forskjellige typene: Ost

Omfattende og stor nettside for opplag på alt som har med ost å gjøre (Engelsk tekst): All about cheese

Les en mer opplærende artikkel om ost fra Harvard school of public health: Cheese

Pin It on Pinterest

Share This