Copyright Coquere

Mini karamell eplepai -Copyright Coquere

Denne lille eplepai er også enkel og rask å forberede


engelsk-flagg

Mini karamell eplepai

Denne eplepaien med karamell smak er en flott dessert når har skal servere gjester. Helt toppen når du ønsker noe skikkelig godt til bare deg selv også. De ser dekorative ut, og du kan forberede ganske mange. Denne lille eplepai er også enkel og rask å forberede. Disse små himmelske paiene er riktig comfort food når du serverer dem lune med kald is til. Her har du en oppskrift som gir 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

2 epler litt faste (Granny Smith e.l.)
2 ss demerarasukker
1-2 ss kaldt smør
1-2 ts kanel
2 ss karamellsaus – Kjøpt eller hjemmelaget toffeesaus: se egen oppskrift: Toffeesaus

 

Smuldredeig

1 dl havregryn (lettkokt)
1 dl mandelmel, speltmel eller hvetemel
3 ss sukker (vanlig hvitt)
3 ss demerarasukker
50 g kald smør

 

Mini karamell eplepai fremgangsmåte:
  1. Start med smuldredeigen. Ha alle ingrediensene i en bolle med unntak av smøret. Bland alt godt sammen. Kutt nå opp smøret i litt mindre terninger. Bruk hender og smuldre smøret inn. Sett blandingen kaldt i 15 minutter.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene opp i terninger.
  3. Ha alt i en bolle og ha i demerarasukker og kanel. Bland godt.
  4. Ha så i karamellsausen og bland på nytt.
  5. Smør 6 små Ramekin eller lignende former.
  6. Ha i av epleblandingen i hver form, og ha ca. 1 klump med smør tilsvarende 1 ts smør på toppen.
  7. Fordel nå smuldredeigen over.

 

Stekes: I forvarmet ovn på 175 ºC i ca. 30-35 minutter. De siste fem minutter øker du temperaturen på ovn til 200 C.

 

Mini karamell eplepai serveres: Lune med vaniljeis og eventuelt med mer karamellsaus

Allergi: Dersom du bruker mandelmel er de glutenfrie. Laktosefri litt avhengig av karamellsausen. Høyt FODMAP


Les mer om de forskjellige epletyper og bruksområder (på engelsk): Apple varieties

Les mer om epler generelt: Eple

Pin It on Pinterest

Share This