Copyright Coquere

Mild sjokoladepudding – Copyright Coquere

Her får du 8 slike små nydelige sjokoladepuddinger

 

Mild sjokoladepudding

Mild sjokoladepudding er en variant av den tradisjonelle desserten. Det er en enkel, men mild sjokoladepudding kontra andre med mer kraftig smak. Nydelig smak som uansett ikke kan sammenliknes med ferdig kjøpt. Det er også veldig raskt å lage. Det eneste er å ha tålmodighet nok til at den stivner. Her har du til 4 personer.

 

Ingredienser:

3 dl kremfløte
2 dl melk

75 g lys sjokolade
75 g mørk sjokolade (55 %)
50 g sukker
5 plater gelatin
2 ts ekte vaniljesukker

 

Fremgangsmåte: Mild sjokoladepudding
  1. Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
  2. Ha så melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm nesten til kokepunktet, men ikke kok. Trekk kjelen av platen slik at den avkjøles til temperaturen har falt til under 55 C.
  3. I påvente av at fløtemelken skal avkjøles finhakker du sjokoladen. Rør så inn sjokoladen til den har smelt helt, og blandet seg godt inn i fløtemelken. Du kan med fordel bruke en stavmikser, som gir en bedre og raskere blanding.
  4. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i sjokoladeblandingen. Bland godt slik at gelatinene er godt oppløst.
  5. Hell i porsjonsformer eller en enkelt form. La sjokoladepuddingen stå kaldt i minst 4 timer. Den kan med fordel lages dagen før servering, slik at den står kaldt natten over.

Presentasjon: Mild sjokoladepudding

Velt de over på porsjonstallerkner eller fat. De løsnes lettest ved at du dypper formen(e) 2/3 ned i varmt vann i ca 30 sekunder. Alternativt er bare å servere dem i formen(e) du bruker.

 

Mild sjokoladepudding serveres: Med pisket krem. Forsøk å servere med litt røde bær som bringebær, rips eller jordbær. Det er smakskombinasjoner som passer utmerket til sjokoladepudding.

 Allergi: Glutenfri, men ikke laktosefri. For en laktosefri variant må du benytte laktosefri melk og fløte. Det er litt melk i sjokolade og da særlig i den lyse sjokoladen. Så for en helt laktosefri variant må du benytte melkefri sjokolade. Høyt FODMAP skyldes laktosen i dette tilfelle. Det burde holde fint med å bytte ut melk og fløte med laktosefri variant. Det er så lite melk i sjokolade at så lenge man ikke har ekstrem laktoseintoleranse vil det holde med kun å bytte ut melken og fløten.


Les mer om sjokoladens historie og dens innehold: Sjokolade

Pin It on Pinterest

Share This