Copyright Coquere

Mascarpone trifle – Copyright Coquere

Her har du en rask og enkel dessert

 

Mascarpone trifle

Her har du en rask og enkel dessert. Her kjøper du alle ingrediensene ferdig, og kun bearbeider dem litt før du monterer. Det er likevel en klassisk trifle dessert – m.a.o. en dessert satt sammen lagvis. Mascarpone trifle er en mektig dessert, så her holder det med små porsjoner til hver gjest. Oppskriften gir ca. 6 små porsjoner.

 

Ingredienser:

250 g mascarpone
2-3 ss kremfløte
1-2 ss melis
5-6 italienske fingerkjeks
1 ts kanel
ca. 2/3 gl med godt aprikos/fersken syltetøy (ca. 200 g av 380 g)

 

Fremgangsmåte: Mascarpone trifle
  1. Ha mascarponen i en bolle sammen med melis. Bruk en miksmaster og visp den til den blir soft. Ha i en og en spiseskje med fløte, mens du visper. Sett til side.
  2. Ha fingerkjeks i en liten plastpose, og bruk en kjevle, eller lignende og bank kjeksen til du bare får små smuler. Ha kjeksen over i en liten bolle og ha i en ts med kanel. Bland alt godt.
  3. Dersom du har kjøpt syltetøy som ikke er klumpefri, så har du det over i en bolle og bruker en stavmikser til du får det helt glatt.
  4. Ha mascarponen over i en sprøytepose, og gjør det samme med syltetøyet.
  5. I passende små porsjonsglass fyller du nå først mascarpone, så syltetøy og dryss over den knuste kjeksen. Gjenta prosessen til du får 3 lag. Avslutt med kjeks. La stå kaldt frem til servering.

 

Mascarpone trifle serveres: Ta triflene ut av kjøleskapet noen minutter før servering.

Allergi: Både gluten og laktose. Du får kjøpt både glutenfri kjeks tilsvarende fingerkjeks. Samt at det finnes gode laktosefrie nøytrale kremoster, som kan benyttes som alternativ til mascarpone. Høyt FODMAP skyldes både aprikos/fersken, laktose og gluten. Du kan m.a.o. ikke lage helt lik dessert med lavt FODMAP, men redusere ved å lage den gluten og laktosefri. I tillegg bytte ut aprikos/fersken syltetøy eksempelvis jordbærsyltetøy.


Les om Mascarpone: Mascarpone

Pin It on Pinterest

Share This