Copyright Coquere

Marengs – Copyright Coquere

Marengs til Eton Mess

 

Marengs

Marengs er basis i mange ting blant annet Pavlova og Eton mess, eller som topping på Key lime pai. Marengs er anvendelig til mye annet også. Derfor har jeg en basis oppskrift som kan brukes til det meste. Kunsten er å steke den akkurat passe, og her må man prøve seg frem på egen ovn. For mye og den blir for tørr – for lite så blir den alt for bløt og seig. Bortsett fra det, utrolig enkelt å lage. Det flotte med marengs er at den kan spises av de fleste uavhengig av matallergi.

 

Ingredienser

3 – 4 eggehviter (avhengig av om størrelsen på eggene)
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl melis
1 ts potetmel
1 ts vaniljesukker (ekte)
1/2 ts eddik

 

Alternativ 

0,75 dl hvitt sukker
0,75 dl demerarasukker
(Ved å bytte ut litt av det hvite sukkeret, får du en litt mer karamellisert smak)

 

Marengs fremgangsmåte
  1. Start med å piske eggehvitene stivt.
  2. Rør så inn sukkeret forsiktig med maskinen på laveste hastighet.
  3. Fortsett så ved å tilsette melis.
  4. Deretter potetmel og vaniljesukker. Tilslutt eddiken. Når alt er godt blandet kan du bake den.

 

Tips:

Ønsker du farger på marengsen for dekorasjonens skyld er det bare å ha i noen dråper konditorfarge.

 

Stekes: Nederste rille på 140 C. Steketid er avhengig av hva du lager. Dersom du lager en Pavlova. Så fordeler du all marengsen utover til en sirkel på ca 24 cm på et stekebrett, med bakepapir. Da kan du steke mellom 1 – 1 1/2 time avhengig av ovnen. Marengsen skal sprekke litt opp – å få gylne sprekker. Den skal være passe seig inne i, og knasende sprø på utsiden. Desto mindre margens, desto kortere må steketiden være.

 

Marengs serveres: Til Pavlova, Eton mess med flere.

Allergi: Både gluten og laktosefri. Lavt FODMAP


Egg er en av de matvarer som inneholder flest næringsstoffer. I marengs brukes riktignok bare eggehviten. Les mer om egg her:  Egg

Pin It on Pinterest

Share This