Copyright Coquere

Copyright Coquere

Mango bavaroise

En bavaroise eller bayersk krem er en dessert som skal være laget enten av fløte, krem eller eggekrem, og hvor man smaksetter med fruktpureer eller andre smaker som kaffe, kakao o.l. Her bruker jeg mango og en bringebærgele. Mango bavaroise er en litt tidkrevende dessert, og som jeg kompliserer noe ved å lage et lokk av gele. Dette gir foruten mer smak også en mer eksklusiv og festligere presentasjon. Du er nødt til å bruke agar-agar til geleen for å få dette til, og denne får du kjøpt i nettbutikker.

 

Ingredienser:

125 g mangopure (se nedenfor)
125 g kremfløte
2 plater eller 1 ts gelatin/gelatinpulver
2 ts sukker
bringebærgele (se nedenfor)

Bringebærgele:

Saften
125 g bringebær
Sukker
2 dl vann
0,25 dl bringebær saftkonsentrat.
(Gir ca 200 g ferdig saft)

Gele
Agar-agar 2 g pr 100 g ferdig saft.

 

Kok opp den avsilte saften og ha i agar. La det koke til all agaren har løst seg opp. La den avkjøle ned til 35-40 grader C. Hell så over litt av saften i de formene du bruker slik at det danner seg et tynt lag i bunnen. Når geleen er passe stiv fyller du formen med mangokremen. Alternativt om du ønsker en litt mindre komplisert presentasjon; heller du agarsaften utover en passende plate slik at det danner seg et tynt lag. Sett den så til kjølig slik at den stivner. (Se under Servering: for alternativ 2)

 

Mangopure
400 g mango (ca 1 stor mango)
100 g sukker
1 dl vann

Kok opp alle ingrediensene i en kjele noe minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre blandingen inntil den blir en fin pure. Sil det hele over i en bolle og la de kjøle seg litt ned. (Det riktige fagutrykket for en silt bær eller frukt purre er egentlig: Coulis)
Vei opp 125 g mangopure og ha den over i en kjele, kok opp pureen og ha i gelatinpulver eller gelatinplater (gelatinplater må først bløtlegges i vann en liten stund. Så klemmer du ut vannet av platene og har dem i, pulver må også svelle i 1 ss vann pr ts pulver i 5 minutter før du har det i). Kok opp pureen og ha i gelatinen. Kjøl ned. Noe av restene av mangopuren bruker du som pynt.

 

Mangokremen
Pisk kremfløte med sukker, men ikke helt stiv. Når pureen er romtemperert (dvs. du kan stikke fingeren i den uten å brenne deg), vender du den forsiktig inn i kremen. Hell den nå over i formene. Sett de kaldt i 2-3 timer, eller inntil servering.

 

Servering: Presentasjonsalternativ 1: Hvor du har valgt gele i bunn, så setter du formene i varmt vann noen sekunder. Bruk en kniv til å løse de fra formene, og snu de raskt over på en egen tallerken eller liknede. Presentasjonsalternativ 2: Der du ikke tar de ut av formen. Skjær agargeleen til et nøyaktig lokk til den formen du bruker.

Uavhengig av alternativ danderer du på tallerkenen med bringebær, og litt av resten fra mangopureen.

Allergi: Glutenfri og gjøres enkel laktosefri ved bruk av laktosefrie kremfløte.

Pin It on Pinterest

Share This