Makroner – Copyright Coquere

Makroner det blir ikke mer fransk

 

Makroner

Makroner smaker helt utrolig godt. Makroner kan fylles med en uendelig mengde variasjoner av smaker. Dermed finnes det smaker for de fleste. Det blir neppe mer fransk enn å bake makroner. Franskmenn er dyktige på å lage petit fours, altså små bakster som er en liten munnfull. Oppskriften gir en 45-55 makroner.

 

Ingredienser:

280 gram lyst mandelmel
370 gram melis
230 gram eggehvite (romtempererte egg)
125 gram sukker
Konditorfarge

 

Fyll forslag

Saltkaramellkrem – se egen oppskrift: Saltkaramellkrem

Sitronkrem – se egen oppskrift: Sitronkrem

 

Fremgangsmåte:

Start med fyllet. Forslagene over gir fyll til ca. 20-25 makroner.

Makronene

  1. Bland mandelmel og melis sammen. Sikt de over i en ny bolle. Sørg for at melblandingen er helt fri for klumper.
  2. Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til du har fått et fint skum som holder fasongen.
  3. Tilsett nå gradvis sukker mens maskinen går inntil du får en noe seig marengs. Om du ønsker blander du nå inn en konditorfarge, kjør maskinen til fargen er jevnt blandet.
  4. Rør sammen melblandingen og marengsen. Det kan være fordel å bruke en ballongvisp, eller først starte med en slikkepott. Røren skal være såpass flytende at den renner av vispen når du løfter den. Et tips er å se at røren er så glatt at det gir gjenskinn fra lyset.
  5. Bruk en sprøytepose med rund tupp, og sprøyt ut små fine makroner i en makronform. Dersom du bruker bakepapir, lag en mal for makronstørrelsen og tegn disse utover bakepapiret.
  6. La de nå stå å hvile i ca. en halvtime. Dette er viktig, fordi det danner seg en hinne utenpå og gir den fine stekeskorpen.

 

Copyright Coquere

Det er viktig at makronen står å hviler i formene før steking

Stekes: Midt i ovn. Varmluftsovn på 160 C i 12-16 minutter. Prøv deg frem. Steker du for mye blir de tørre og sprekker. Er de riktig stekt skal de ha en glatt og jevn overflate.

Tips: Har du stekt dem for lenge og de har begynt å sprekke. Spray dem øyeblikkelig med vann for å få tilbake fuktigheten.

 

Montering

La makronene hvile i 20-30 minutter før du sprøyter på fyll på den ene halve makronen. Legg så den andre halve makronen over fyllet. Press lett slik at fyllet presses ut til kantene.

 

Makronene bør stå kjøleskapet i 1-2 dager før de spises. De holder seg ferske i kjøleskap i inntil 5 dager. Makroner egner seg godt til å fryses. La de da ligge ute på kjøkkenbenken å tine i 15-20 minutter.

 

Allergi: Gluten- og laktosefrie. Høyt FODMAP. Dette skyldes mandlene.


Les mer om makroner og deres historikk: Makroner

Pin It on Pinterest

Share This