Copyright Coquere

Makaroni med kjøttdeig enkelt og godt

 

Makaroni med kjøttdeig

Makaroni med kjøttdeig er en enkel rett med mye smak. Den er billig å lage, metter mange og en rask middag. Dette er m.a.o. en perfekt hverdagsmiddag. Denne kan i tillegg fryses ned og holder seg fint noen dager. Passer dermed også som restelunsj.  Her middag til ca. 4 personer.

 

Ingredienser:

400 g kjøttdeig
2 ss smør
8 dl makaroni
1 stk fedd med hvitløk
½ løk
1 ts salt
0,5 ts pepper
½ – 1 ts malt tørket chili

 

Saus
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
Salt
Pepper
1 ss oregano
150-200 g revet hvitost (Litt mer modnet gir bedre smak, f.eks. Gruyère)


Garnityr

Hakke gressløk.

 

Fremgangsmåte:
  1. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
  2. Stek kjøttdeigen i smør eller olje.
  3. Krydre med salt, pepper og chili.
  4. Finhakk løken og stek de sammen med kjøttdeigen mot slutten av steketiden i en 2-3 minutter.

 

Sausen

  1. Dette er en standard hvitsaus base. Start med å smelte smør.
  2. Bruk en visp og rør inn hvetemelet til du får en klumpefri blanding.
  3. Spe med melken mens du hele tiden visper.
  4. Ha i oreganoen. (Tørkede oregano gir best smak når du har den i litt tidlig).
  5. Kok opp og la sausen koke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Montering

  1. Bland den hvite sausen med den kokte makaronien og kjøttdeigen.
  2. Hell alt over i en ildfast forme.
  3. Strø jevnt over den revne osten.

 

Stekes: 200 ˚C nederste rille i ca. 15 min.

Serveres: Dryss over finhakket gressløk. Server så umiddelbart, gjerne med en liten salat.

Allergi: Hverken gluten- eller laktosefri i utgangspunktet. Du kan fint kjøpe glutenfri makaroni og bruke glutenfritt mel til den hvite sausen. Da får du en glutenfri variant. Tilsvarende enkelt å gjøre laktosefri ved å benytte laktosefri melk. Høyt FODMAP skyldes makaroni, melk og løk. Dersom du benytter glutenfri makaroni, laktosefri melk og speltmel som jevning, samt dropper løk vil du få lavt FODMAP. Du kan tilføre løksmak ved å benytte litt tørket ramsløk i sausen og evt finhakk den grønne delen av vårløken.

Pin It on Pinterest

Share This