Maispannekaker gir en litt annen smak og er glutenfrie
Maispannekaker med kjøttfyll
Maispannekaker gir en litt annen smak en andre pannekaker. I tillegg har de mange diett fordeler. Oppskriften er både glutenfrie, laktosefri og har lavt FODMAP. Pannekakene er også veldig anvendelige andre sammenhenger. De kan brukes som vanlige pannekaker med søtt fyll, eller som her med kjøttfyll. Samtidig kan du også bruke dem som wraps, eller smøre dem som lefser. Kjøttfyllet kan du også anvende i mange andre sammenhenger til pasta eller fyll på pizza. Her middag til 3-4 personer.
Ingredienser
Pannekaker
(gir ca 8 stk)
ca 150 fint maismel
4 dl laktosefri melk
4 egg
1 ss nøytral olje (f.eks. raps)
0,5 ts salt
Kjøttfyll
2 vårløk (grønn del)
3 små gulrøtter – alternativ 1 stor pastinakk
300 g karbonadedeig/kjøttdeig
1 boks hakkede tomater (avrent)
1 ss tomatpurè
1 – 1,5 dl kyllingkraft eller vann
3 ts tørket oregano
3 ts tørket timian eller basilikum
1 ts salt
1 ts paprika pulver
3-4 ts sukker
Pepper
God ost med smak til gratineringer.
Maispannekaker med kjøttfyll fremgangsmåte
Pannekaken
- Start med å lage pannekakene. Bland alle ingrediensen og visp dem godt sammen.
- Sett røren i kjøleskapet i minst 30 minutter. Røren skal være tynnere en vanlig pannekakerøre.
- Stek pannekaken i god nonstick panne med litt olje/smør på medium varme.
- Legg pannekakene til siden mens du lager fyller, eller du kan lage fyllet mens pannekakerøren hviler i kjøleskapet.
Kjøttfyllet
- Skjær vårløken i tynne ringer og kutt gulrøttene i veldig fine terninger.
- Stek karbonadedeigen/kjøttdeigen en panne med litt olje.
- Tilsett vårløken, gulrøttene, de avrente hakkede tomatene, tomatpure og ca. 1 dl kyllingkraft/vann.
- Ha så i krydrene. La fyllet koke uten lokk i en 20-25 minutter. Rør jevnlig og smak til slutt til med ytterligere krydder, salt, pepper og evt. sukker. Dersom det koker seg for tørt, har du i litt mer kyllingkraft/vann, men vært litt obs det skal være et ganske fast fyll. Blir det for mye væske får du mer saus enn fyll. NB! tørre krydder trenger litt koketid for å utvikle smaken. Du kan også bruke ferske krydder, da må du bruke mer en tørkede. I tillegg må du ha dem i mot slutten av koketiden, hvis ikke mister de smaken sin.
Gratinering
- Fyll maispannekaken med 2-3 ss kjøttfyll og rull dem sammen.
- Smør en ildfast form med litt olje eller smør, og legg dem i denne.
- Strø over litt revet ost.
Stekes: Midt i ovnen på 200 ºC i ca. 15-20 minutter.
Maispannekaker med kjøttfyll serveres: Umiddelbart med litt frisk salat. Får du rester igjen smaker de gode kalde dagen derpå, eller oppvarmet i mikro til en nydelig lunsj.
Allergi: Gluten og laktosefri. Lavt FODMAP.
Maismel er helt glutenfritt. I de fleste vel assorterte butikker så får du nå kjøpt maismel. Dersom du ikke finner den der, så vil flere innvandrer butikker ha det i sitt sortiment. Les mer om maismel eller cornmeal or corn flour (engelsk tekst): Cornmeal