Andconfit med madeirasaus med mørk sjokolade
Madeirasaus med mørksjokolade er en kraftig og spennende saus til vilt og annet mørkt kjøtt. Selve sausen er enkel å lage, men passer ikke til alt kjøtt. Likevel anbefaler jeg at du prøve den når du har kjøtt som den passer til. Den skal ikke være så tykk, og du bør heller ikke bruke så mye av den.
Ingredienser:
4 dl kalvefond
1 dl madeira
50 g mørk sjokolade (må være minst 70 %)
Salt/pepper (ny kvernet)
Litt maizena til jevning, og for å gjøre sausen blank
Fremgangsmåte:
Ha kalvefond, madeira og sjokolade i en gryte. Kok opp og la det småsimre i 2-3 minutter slik at alkoholsmaken forsvinner. Smak til med salt og pepper. Ha i litt maizena for å jevne sausen. Husk den skal være ganske tynn.
Serveres: Til vilt og annet mørkt kjøtt.
Allergi: Både gluten- og laktosefri