Copyright Coquere

Copyright Coquere

Lefseruller er enkle å lage

Lefseruller med fyll

Lefseruller med fyll er en god og gammel norsk tradisjon på småretter. Dette er god gammel bondetradisjon for fingermat, og lenge før det ble in med tapas. Du kan bruke både potetlefser, tortillas eller den typiske vestlandslefsen som må bløtes (disse smaker best i denne retten, men det er en smakssak).


Ingredienser:

Lefse – beregne 2 cm brede porsjoner og 2 stk pr. pers.
1 pk fersk ost f.eks. Philadelphia
2 ss smør
1 ss rømme
1 ts sukker
Røkelaks
Spekeskinke
Dill
Vårløk/gressløk

 

Garnityr:
Gressløk
Balsamico


Fremgangsmåte:
  1. Start med å legge lefsene i bløtt.
  2. Bland så ferskosten, smør, sukker og litt rømme. Smør et rikelig lag utover lefsene.
  3. Legg så på røkelaks og spekeskinke.
  4. Dryss over dill og litt hakket vårløk eller gressløk.
  5. Rull sammen lefsene og sett cocktailpinner med ca. 2 cm mellomrom. Sett i kjøleskapet for avkjøling og slik at smakene setter seg.

Så langt kan du forberede flere timer i forveien.


Serveres:
Når gjestene kommer skjær like store skiver med 1 cocktailpinne på hver skive. Server 2 stk pr. pers. Alternativt kan du skråskjære dem i 2 stk og sette dem på høykant uten pinner, pynt med gressløk og balsamico.

 

Allergi: Lefser er ikke glutenfrie, men det finnes glutenfrie alternativer på potet. Ferskost er ikke laktosefri, men tåles stort sett. Bytt til laktosefri rømme. Høyt på FODMAP grunnet hvetemel i lefsene og den grønne delen av vårløken. Bytt til glutenfri alternativ med lefser som er potetbasert, og utelatt den grønne delen av vårløken. Da får du et lavt FODMAP innhold.

Pin It on Pinterest

Share This