Copyright Coquere

Lammecarre – Copyright Coquere

Lammecarre med glasserte potetterninger og rotmos

 

Lammecarre

Lammecarre er enkelt å lage, så har kan du nesten ikke gjøre feil. Lammecarre har en mye mildere smak en annet lammekjøtt. En litt søtlig smak. De som ikke er så begeistret for lam, vil muligens derfor også like carre av lam. Her servert med en sprø skorpe og rotmos. Dette er en middag som du fint kan server til mer selskapeligheter. Da du fint kan lage mange i ovn samtidig. Det er også en middag som kanskje fremstår noe mer avansert enn den faktisk er. Dermed har du en litt eksklusiv middag, som gjør at du som kokk kan slappe av og bruke tiden sammen med gjestene. Da mye kan forberedes på forhånd. Bruk 2-3 bein pr. person.

 

Ingredienser

Lammecarre ca (1500 g holder til 4 pers – tell antall ben)
Salt
Pepper
Persille
Strøbrød
Parmesan ost

Smør/olje til steking

Rotmos

750 g kålrabi
400 g søtpotet
Fløte
Smør


Fremgangsmåte
  1. Pass på at lammecarrene har romtemperatur før du starter. Lammecarre tåler mye krydder – så bruk mye salt og pepper. gni eller masser krydderet inn. Brun dem så i olje/smør i en stekepanne.
  2. Ha ferdig en tallerken med størbrød, mye parmesan, salt, pepper, hakket eller tørr persille. Vend de brunede carrene i strøbrødblandingen.
  3. Kok kålrabi og søtpotet til de er møre. Mos dem og bland i passe med fløte og smør. Salt og pepre etter smak.

 

Stekes: Sett dem i oven på 180 C . Bruk steketermometer. De er ferdig ved en kjernetemperatur på 62-63 C°. La dem hvile en 5-10 minutter. Deles carre mellom hvert bein.

 


Lammecarre serveres:
 Med poteter og rotmos. En god og enkel saus som kan passe er:
Madeirasaus med sjokolade

Allergi: Glutenfri og laktosefri om du bruker laktosefri fløte i rotmosen.


Les en liten kort forklaring på hva lammecarre er: Lammecarre

Pin It on Pinterest

Share This