Dette er en enkel laksesuppe, som er rask å lage.
Laksesuppe
Laks er sunt og inneholder mange gode næringsstoffer. Dette er en enkel laksesuppe, som er rask å lage. Det er en god måte å få i seg den svært sunne laksen. Laksesuppe smaker nydelig og passer godt til hverdagsmiddagen. I tillegg får du en del grønnsaker. Det betyr du også kan telle minst to av fem anbefalte vegetariske i denne suppen. Oppskriften gir 4-5 porsjoner. Det gir middag til 2, eller 3 om du serverer brød til. Helsemyndigheter verden rundt anbefaler at man spiser minst 200-300 gram fisk pr uke. Særlig anbefales fet fisk, slik som laks.
Ingredienser
400 g laksefilet
1 løk
2 stk gulrot
1 stk purre (eller vårløk)
3 mellomstore poteter
4 spiseskjeer olivenolje
5 dl kraft (kylling eller fiskekraft) alternativt kun vann
4 dl melk
1 dl matfløte
1 eggeplomme
1 teskje salt
½ teskje pepper
½ sitron (saft)
Olivenolje
Alternative krydder
Gurkemeie
Chili
Med flere etter egen smak
Garnityr
2 spiseskjeer frisk gressløk
Røkelaks i strimler
Fremgangsmåte
- Del fiskefileten i mindre biter.
- Finhakk løk, og kutt gulrot i terninger, samt purren i ringer.
- Skrell potetene og kutt disse opp i terninger.
- Ha olivenolje i en kjele, tilsett grønnsakene og la det surre til løken er blank.
- Tilsett kraft og melk, og la det småkoke i 10 minutter.
- Bruk en stavmikser og kjør suppen så glatt du vil ha den. (Kan sløyfes om du ønsker mer tekstur)
- Tilsett fiskebitene og la fisken trekke i suppen i 5-6 minutter.
- I en bolle visper du sammen matfløte og eggeplomme, og rør det inn i suppen. Pass på at suppen ikke koker etter dette.
- Smak til med salt, pepper, og sitronsaft. Samt alternative krydder etter egen smak.
Servering: Dryss over litt gressløk og røkelaks. Godt brød eller flatbrød passer fint til
Allergi: Glutenfri. Laktosefri om du benytter laktosefri melk og fløte. Høyt FODMAP. Det er høyt FODMAP i løken, og den hvite delen av purren. Erstatter du all løken, med grønn del av purre, får man lavt FODMAP.
Helsefordeler ved å spise laks (engelsk tekst): Salmon benefits
Hvorfor anbefaler helsemyndighetene å spise fisk: Fisk