Laksefilet en crôute1
Laksefilet en crôute er en fin måte å servere fisk

En crôute er et faguttrykket for at noe er innbakt i butterdeig. Det er mange kjente retter som lages slik. De meste kjente er nok den engelske biff Wellington, og den franske filet de boeuf en crôute, som mang en kokkelærling har stiftet bekjentskap med. Her har du laksefilet en crôute som er en variant med laks. Litt avansert, men helt overkommelig. Her til 3 personer – tidsbruk ved kjøpt butterdeig ca 60 minutter.


Ingredienser:

3 laksefileter
15-18 stk god skinke i skiver. (f.eks. Parma, Westfalen e.l.)
Pepper

 

Butterdeig: Ønsker du lage den selv er det best, men du kan også bruke 3 plater ferdig kjøpt. For å lage selv se egen oppskrift: Butterdeig

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage butterdeigen og sett denne kaldt. Det er viktig med alle en crôute retter at alle ingrediensen er forholdsvis tørre, og ikke minst kalde når de pakkes inn i butterdeigen!
Tørk godt av laksen med husholdningspapir, og pepre laksen så på begge sider. Rull den deretter inn i 5-6 skinke skiver. (Du legger skinke skivene ved siden av hverandre med litt overlapping, og antallet er avhengig av hvor store skinkeskiver du har.) Skinkeskivene har en viktig funksjon, foruten smak, å beskytte butterdeigen mot fuktigheten i laksen. Sett så laksepakkene i kjøleskapet noen minutter
Når du er klar – kjevler du ut passe stykke butterdeig til hver laksefilet pakke. Pensle kantene med egg og brett rundt laksen slik at det blir helt tett. Ha brettekantene ned, og klem disse evt. inn med en gaffel for å lukke dem skikkelig. Ønsker du kan du lage dekorering med litt ekstra butterdeig. Tilslutt pensler du en crôutene med egg.

Stekes: På 200 C°. Sett en crôute på en stekeplate med bakepapir midt i ovnen. Stekes gyllen brune i ca 20-24 minutter. La hvile i ca. 5 minutter før servering.


Serveres:
 Med frisk salat og litt rømme.


Allergi: Laktosefri dersom du bruker laktosefri rømme, og kan gjøres glutenfri dersom du lager glutenfri butterdeig. Høyt FODMAP i vanlig butterdeig. Dersom du lager butterdeig på speltmel og bruker laktosefri rømme får du et lavt FODMAP innehold. NB! speltmel er ikke glutenfritt. 

Pin It on Pinterest

Share This