Copyright Coquere

Copyright Coquere

Laks på nudelseng med sitronsaus smaker nydelig

Laks på nudelseng er en rask, billig, sunn og velsmakende rett. Her har du en sunne middagen med masse smak. Dermed en ultimat hverdagsmiddag når du har liten tid etter jobb eller skole. Samtidig som du holder utgiftene nede. I tillegg ser den flott ut synes jeg.

 

Ingredienser:

125 g tørre egg nudler (ca. 60-65 g pr. pers)
250 – 300 g laksefilet (125- 150 g pr. pers)
¾ vårløk
2 ss hakket vannkastanjer
4 ss hermetisk mais
Litt smør

Sitronsaus – Se egen oppskrift: Sitronsaus


Fremgangsmåte:

1.      Start med å skjære laksefilet i ca. 1 cm tynne skiver. Legg de utover og salt og pepre dem på begge sider.

2.      Hakk opp vårløken og vannkastanjene. Sett til side så lenge.

3.      Ha maisen over i en liten bolle og ha i en liten kladd med smør. Salt og pepres lett.

4.      Kok opp lettsaltet vann og kok nudlene som anvist på pakken. De er som regel svært raske å koke. Kun 3-4 minutter. Mens de koker, gjør klart til å steke laksen. Hell så nudlene over i et dørslag og ha de tilbake i kjelen som du setter til side med lokket på. Da holder nudlene seg varme.

5.      Sett nå maisen i mikroen på full varme i 1 minutt.

6.      Stek laksen svært raskt på begge sider. Kun 1 minutt pr side. Totalt 2 minutter.

 

Oppdekning

7.      Start med å legg nudler på tallerken. Dryss nå over vårløk, vannkastanjene og maisen. Legg så den stekte laksen pent på toppen. Hell over saus og pynt til slutt med enda litt mer vårløk.

 

Serveres: Umiddelbart


Allergi:
Selve retten er laktosefri, men sausen må også lages laktosefri. Se egen oppskrift for denne. Ikke glutenfri. Eggnudler inneholder stort sett hvetemel. Bytt ut eggnudler med risnudler for en glutenfri variant.

Høyt FODMAP. Det kan reduseres ved å lage retten gluten og laktosefri. Bruker kun den grønne delen av vårløken og dropp maisen.

Pin It on Pinterest

Share This