Ruladene med et spennende fyll, gjør at gjestene blir overrasket.
Kyllingrulader med kremet saus
Kyllingrulader med kremet saus er en saftig og smakfull rett. Ruladene med et spennende fyll, gjør at gjestene blir overrasket. Her får du en interessant kyllingrett som nok krever litt mer, men er helt overkommelig. Du må alliere deg med en kjøkkenpartner for få til innpakningen, ellers ikke så vanskelig. Serveres med en kremet saus av steikesjyen, og erte- og maismos med god sødme. Beregne 1 fillet pr. pers.
Ingredienser:
4 stk kyllingfileter
4 – 8 skriver Westfalen skinke (evt. annen mild skinke med lavt salt nivå)
8 små staver med god ost
Salt
Pepper
Paprika krydder (kan utelates)
Chilikrydder (kan utelates)
Fersk eller tørket estragon (kan utelates)
Sausen
4 dl fløte
1 ts sukker
salt/pepper
En skvett Worcestershire saus
Eventuelt sukkerkulør for farge
Erte- og maismos
350 g grønne erter
150 g mais
50 g smør
1 ts sukker
2-3 ts sitronsaft
Salt/pepper
Vann
Kyllingrulader fremgangsmåte:
- Start med å bruke en kjøtthammer og bank kyllingfiletene flate. Pass på å bruk noenlunde like store fileter og forsøk å få dem så like som mulig.
- Legg på et par skiver skinker på hver kylling.
- Skjær så et par passende stykker staver av ost og legg disse med litt mellomrom. Krydre så lett med salt, pepper, chili og paprikakrydder. Det er lurt å være forsiktig med salt, da skinkene er salte.
- Rull kyllingfiletene sammen og bruke hyssing til å binde dem sammen. Pass på at du binder dem fast og godt slik at de ikke løser seg under steking. Husk de krymper, så bedre å knyte litt for hardt enn for løst.
- Salt og pepre de ferdige rullene på utsiden.
- Stek de nå i en stekepanne med olje og pass på å brune de fint på alle sider, også kortendene. Legg dem så over i et ildfast fat.
Stekes: Midt i ovnen og på 200 C° til de har en kjernetemperatur på 72 C. Kylling kan ikke serveres med noe rød kjerne, samtidig kan den også fort bli overstekt og tørr. Så her må du bruke steketermometer.
Legg på skinke og ost – rull sammen. Knyt dem så fast du kan
Sausen
- Kok ut stekepannen med fløten.
- Tilsett salt, pepper og en skvett med worcestershire saus. La det små simre noen minutter til sausen tykner.
- Sil den om du ønsker den enda finere, eller så kan du bruke den som den er.
Erte- og maismos
- Ha erter og mais i en kjele med vannet.
- Kok opp og la de småsimre ca. 15-20 minutter til de er møre. Sil av vannet i et dørslag. Hell erter og mais tilbake i kjelen.
- Bruk gjerne en stavmikser til å få en noe finere konsistens.
- Ha i smør og sukker. Rør godt.
- Smak til med salt/pepper.
Kyllingrulader serveres: Klipp av hyssingen på ruladene. Legg de opp på en tallerkenen og server med, ris, erte- og maismos. Tyttebær, eller en chutney passer også bra til.
Allergi: Glutenfritt. Retten gjøres laktosefri ved å bruke laktosefri fløte. Høyt FODMAP. Dersom du bruker laktosefri fløte får selve kyllingruladene og sausen et lavt FODMAP innehold. Både erter og mais har høyt FODMAP innehold. En blanding av gulrot og pastinakk gir også en fin sødme. Dette kan da være et godt alternativt tilbehør.
Hvorfor bør du kjøpe kvalitetserter, og hvorfor får du aldri kjøpt erter ferske. Les mer her: Erter
Les mer om erter som plante og næringsinnhold: Erter
I matlagning brukes i hovedsak sukkermais. Les mer om mais: Mais