Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kyllingfileet En Crôute er innbakt kyllingfileet

En crôute er et faguttrykket for at noe er innbakt i butterdeig. Det er mange kjente retter som lages slik. De meste kjente er nok den engelske biff Wellington, og den franske filet de boeuf en crôute, som mang en kokkelærling har stiftet bekjentskap med. Kyllingfileet En Crôute er en variant med kyllingfilet isteden. Litt avansert, men helt overkommelig. Her til 2 personer.


Ingredienser:

2 små kyllingfileter (120 – 150 g)
ca 140-150 g aromasopp eller annen sopp
1 ss fersk krydderurt (persille, basilikum e.l. alternativ etter smak)
8 skiver god skinke evt. bacon (bacon kan fort bli litt for fuktig, da den ofte er tilsatt mye saltvann)
Salt/Pepper
Litt smør

Butterdeig – Ønsker du lage den selv er det best, men du kan også bruke 4 plater ferdig kjøpt. For å lage selv se egen oppskrift: Butterdeig


Fremgangsmåte:

Start med å lage butterdeigen og sett denne kaldt. Det er viktig med alle en crôute retter at alle ingrediensen er forholdsvis tørre, og ikke minst kalde når de pakkes inn i butterdeigen!

Kjør soppen i en foodprosessor til det blir en veldig fin masse. Stek soppen i en tørr stekepanne en liten stund, ha så i salt, pepper og krydderurten. Ha så i en liten klatt med smør, og stek litt videre. Stek så kyllingfileten lett på alle sider slik at porene lukkes. Salt og pepre kyllingen, og smør den inn med soppblandingen. Rull kyllingen inn i 4 stk skinke/bacon skiver pr. kyllingfileet. Foruten å bidra til smak, så har skinken en viktig funksjon å beskytte butterdeigen mot fuktighet fra kjøttet. Sett dem i kjøleskapet en 20-30 minutter slik at de blir kalde.

Når du er klar – kjevler du ut passe stykke butterdeig til hver kyllingfilet pakke. Pensle kantene med egg, og brett rundt kyllingen slik at det blir helt tett. Ha brettekantene ned, og klem disse evt. inn med en gaffel for å lukke dem skikkelig. Ønsker du – kan du lage dekorering med litt ekstra butterdeig. Tilslutt pensler du en crôutene med egg.


Stekes:
Midt i stekeovnen på 200 C°. Sett en crôute på en stekeplate med bakepapir midt i ovnen. Sett inn et steketermometer gjennom butterdeigen på den tykkeste delen av kyllingen. I det du setter inn kyllingen – Senk så temperaturen til 175 C. Retten er ferdig når kyllingen har en kjerne temperatur på 74 C og butterdeigen er gyllen. La en crôute`ne hvile i en 5-10 minutter før du servere dem. Se også Laksefilet En Crôute: Laksefilet En Croute


Serveres:
 Med frisk salat

Allergi: Laktosefri og kan gjøres glutenfri dersom du lager glutenfri butterdeig. Høyt FOMAP. Reduseres til lavt nivå ved å lage butterdeigen glutenfri eller med speltmel og utelate soppen. NB! Speltmel er ikke glutenfritt.

Pin It on Pinterest

Share This