Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kylling med tagliatelle og soppsaus. Her med hjemmelaget tagliatelle

Kylling med tagliatelle og soppsaus er en super enkel og smaksrik rett. Ferske og få råvarer gjør denne retten til en suksess. Den er i tillegg både rask og billig å lage. Det gjør den på ingen måte til mindreverdig måltid, for her lever den opp til mottoet: «det enkle er ofte det beste».


Ingredienser:

Ca 100 g kyllingfilet pr pers
Ca 100 g tagliatelle pasta (tørr vekt) pr pers./125-150 g fersk tagliatelle
ca 50 g sopp pr pers.
Smør og nøytral olje til steking.
Litt hakket frisk kruspersille eller basilikum
Nykvernet salt/pepper

Soppsaus – se egen oppskrift : Soppsaus
Fersk pasta – se egen oppskrift: Fersk pasta

 

Fremgangsmåte:

Start med å skjære opp kyllingen i terninger på ca 2×2 cm. Kutt så opp soppen og urtene. Stek så soppen på middels varme i en blanding av olje og smør til den er godt stekt og gyllen. Legg soppen på tørkepapir slik at alt fettet tørkes av og sett den til side. Stek kyllingen i olje som saltes/pepperes. Kylling skal alltid være gjennomstekt! Samtidig begynner du å koke pasta etter anvisning på pakken.


Serveres:
 Anrett pastaen på tallerkener, hell over litt av soppsausen, og dander den stekte kyllingen over. Dryss så over den stekte soppen og urtene Serveres umiddelbart.

Allergi: Laktosefri, dersom man bytter til laktosefri fløte i sausen. Retten er ikke glutenfri, men det finnes flere glutenfrie pastavarianter. Høyt FODMAP.

Pin It on Pinterest

Share This