Copyright Coquere

Kylling i sursøt saus – Copyright Coquere

Enkel og rask rett

 

Kylling i sursøt saus

Kylling i sursøt saus er enkel, billig og velsmakende. Når alt er kuttet og skåret opp lager du den ferdig på noen få minutter. Kylling i sursøt saus er helt klart en rett inspirert fra det asiatiske kjøkken, med flotte farger som smaksettes med kontrastene søtt og syrlig. Kylling kan være svært magert kjøtt, dersom man utelater skinnet. Det er i tillegg rikt på proteiner og har få kalorier sammenliknet med annet kjøtt.  Kylling hører derfor til det kjøttet som er en del av et hjertevennlig kosthold. Her en oppskrift til 4 personer.

 

Ingredienser

700-800 g kyllingfilet (svin passer også). (Beregn ca. 200 g pr pers.).
2 paprikaer (gjerne forskjellige farger)
2 sjalottløk
2 gulrøtter (kan sløyfes om ønskelig)
1 boks hermetiske ananas i biter (140 g)

 

Sursøt saus

4 ss sukker
5 ss soyasaus
3-4 ss eddik
4 ss tomatpure
1 ss maisenna
1,5 dl kyllingkraft eller buljong
0,5 dl ananaskraft

Pepper
Evt. salt

 

Fremgangsmåte
  1. Skjær kjøttet i strimler. Kutt så paprika og gulrøttene i pene like store staver. Hakk opp løken fint, og ananasen i litt mindre terninger enn de allerede er.
  2. Stek kjøttet raskt til, og sett det til siden. (Husk å stek i flere omganger, hvis du steker alt kjøttet på en gang forsvinner væsken ut, og du ender med tørt kjøtt).
  3. Ha alle grønnsakene i gryten og la det surre til løken er blank.
  4. Bland så alle ingrediensene til sausen med unntak av maisenna og kyllingkraften.
  5. Ha kjøttet i gryten og hell over sausen. Gi det hele et oppkok.
  6. Ha nå i maisenna og kraft. Kok opp på nytt. Smak til med litt salt og pepper. NB! husk soyasausen er veldig salt, så det er ikke sikkert du trenger noe salt i det hele tatt.

 

Serveres: Med ris.

Allergi: Både gluten og laktosefri. Høyt FODMAP grunnet løken. Utelater man den får man en lavt FODMAP innehold. 


Magert kyllingkjøtt som filet hører til et hjertevennlig kosthold. Les mer om hva en slikt kosthold bør inneholde: Hjertevennlig kosthold

Pin It on Pinterest

Share This