Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kremet kyllingsuppe smaker fabelaktig

Dette er en kremet kyllingsuppe som er utrolig smaksrik og fyldig. Det er få ting som smaker så godt, og er så anvendelig som suppe. Den kan brukes både som lunsj, kvelds, middag og forrett. Dette er i tillegg en kremet kyllingsuppe som er veldig enkel å lage. Gir ca. 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

500 g kyllingfilet
350 g sopp (gjerne en blanding forskjellige slag)
3 sjalottløker
1 fedd hvitløk
3 dl eplecider (Med alkohol – søtlig av god kvalitet)
4 dl kremfløte eller matfløte
5 dl kylling- eller hønsekraft. Evt. kylling- eller hønsebuljong
4 ss fersk kjørvel
Salt
Pepper

 

Fremgangsmåte:

1.      Start med å dele kyllingfilet opp i terninger. Stek dem så gylne til de er gjennomstekt. Sett dem til side.

2.      Kutt opp soppen i grove biter. Ha godt og rikelig med smør i en stekepanne. Gjennomstek stoppen og ha den over i en passende stor kjele til suppen.

3.      Rens og kutt opp løkene og hvitløken. Ha litt smør og nøytral olje i stekepannen. Stek så løken blank og myk. Ha den over i suppekjelen.

4.      Tilsett nå eplecider og kraften. Kok opp suppen og la den små simre i 15 minutter. Simre betyr at det så vidt du ser det kommer opp små bobler.

5.       Tilsett fløten og ha opp i kyllingen. Varm opp suppen nesten til kokepunkt

6.      Smak til med salt og pepper

7.      Finhakk kjørvelen og dryss den over suppen helt til slutt. Spart litt til pynt. Det er viktig at du har kjørvel i til slutt. Det er en krydderurt som ikke tåler koking. Da mister den smak. Kjørvel er et krydder som passer veldig bra til kylling. Smaken blir ofte beskrevet som en mild smak av sellerirot, persille og en anelse lakrisaktig.

 

Serveres: Rykende varm med en dryss av kjørvel over og med godt brød.

 

Allergi: Glutenfri. Ikke laktosefri – likevel enkel å lage laktosefri ved å benytte laktosefri fløte. Høyt FODMAP. Dette er ikke en suppe du kan lage med lavt FODMAP. Da både sopp og løk har høyt innhold. Du kan redusere innholdet ved å benytte laktosefri fløte.

Pin It on Pinterest

Share This