Det er en utrolig rask rett å lage, så lenge du har ferdig gnocchi
Kremet kylling med gnocchi
Her har du en mektig rett med masse smaker. Det er en utrolig rask rett å lage, så lenge du har ferdig gnocchien. Kylling er mager, men med mye fløte og gnocchi det en kraftig og mettende rett. Det er likvel en forholdsvis billig middag. Her har du middag til to personer.
Ingredienser
Ca. 300 g kylling filet (1 kyllingfilet)
2-3 dl kremfløte
½ krm. Estragon (tørket)
2 krm. Kjørvel (tørket)
1 krm. Merian (tørket)
2 ss revet ost (med smak eks Jarlsberg, Gruyère e.l.)
Salt
Pepper
Evt. fersk eller tørket persille
Evt. Sukkerkulør
200-250 g fersk gnocchi – se egen oppskrift: Gnocchi
Kremet kylling med gnocchi fremgangsmåte
- Start med å skjær opp kyllingfilet i små terninger ca. 0,5 x 0,5 cm. Ha litt olje i en non-stick stekepanne. Brun kyllingen og gjennomstek den. Salt og pepre mens du steker.
- Hell på kremfløten og reduser varmen til medium. Ha så i krydderiene og osten. La det hele småkoke til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
- Dersom du ønsker det kan du evt. ha i litt sukkerkulør for fargen skyld. Sett til siden og hold varm
- Kok gnocchien
Tips
Du Kan selvfølgelig også kjøpe ferdig fersk gnocchi. De smaker selvfølgelig ikke som hjemmelagde, men er fullt ut brukbare. NB! Ikke kjøp den gnocchien som markedsføres som tørket, og ser ut som små skjell. Det er ikke gnocchi.
Kremet kylling med gnocchi serveres: Ha gnocchien over i passende porsjon tallerken. Ha over halvparten av den kremete kyllingen. Dryss evt. over litt persille.
Allergi: Ikke gluten eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfri ved å benytte glutenfritt mel når du lager gnocchien. Gjøres enkelt laktosefri ved å bruke laktosefri fløte. Høyt FODMAP skyldes evt. laktose og hvetemel i gnocchien. Lager du retten laktosefri og gnocchien glutenfri, eller med speltmel – får du lavt FODMAP innhold.
Les mer om Gnocchi og dens opprinnelse: Gnocchi