Copyright Coquere

Copyright Coquere

Kremet fiskesuppe ferdig servert

 

Det finnes utrolig mange oppskrifter på fiskesupper. Her har du min variant av kremet fiskesuppe – den er rask, enkel og velsmakende. Når du først har laget alt «mise en place» så er suppen ferdig på ca. 10 minutter. Kremet fiskesuppe kan gjøres enda litt mer luksuriøs ved også å ha i blåskjell. Det meste kan man forberedes i forveien slik at man får en rask middag eller forrett. Til middag nok til 3 personer. Forrett ca 6-8 personer.

 

Ingredienser:
300 g hvitfisk (steinbitt, torsk, kveite e.l.)
300 g laks eller ørret
100 g ferske forkokte scampi eller reker (ferdig pillet)
2 dl tørr eller halvtørr hvitvin
6,5 dl vann/fiskekraft evt. fiskebuljong
3 dl matfløte eller kremfløte
2 sjalottløk
1/4 kinesisk hvitløk evt. 2 fedd vanlig (kan sløyfes)
3 stk gulrøtter
ca 100 g sellerirot (kan  sløyfes)
4-6 ts maizena (avhengig av hvor tykk man ønsker suppen)
2 ss Asiatisk fish sauce
Salt/pepper
Fersk gressløk
Olivenolje til fresing av løk.

Evt. 200 g blåskjell
Evt. 1 dl hvitvin

 

Fremgangsmåte:

  1. Fin hakk løken. Skjær gulrøttene og selleriroten à la Julienne (faguttrykk for å skjære grønnsakene i staver som er like lange samtidig som alle har lik tykkelse. Ofte fyrstikkstørrelse i 3×3 mm). Skjær fiskestykkene i maks 2×2 cm stykker. Eller kutt dem i små terninger.
  2. Ta litt olivenolje i kjelen og frese så løken blir blank.
  3. Ha i grønnsakene, dryss over maizena.
  4. På dette stadiet tar du i den asiatiske fiskesausen. Hell over hvitvin og fiskekraften og la det småkoke i 2-3 minutter.
  5. Ha så i fløten og la det hele koke opp. Smak til med salt og pepper – husk den asiatiske fiskesausen er ganske salt. (Du kan også evt. bruke hvitt pepper, men personlig synes jeg aromaen på hvit pepper gir en for karakteristisk smak).
  6. Ha i fisken og trekk av fra platen. La den stå i 2-3 minutter til fisken er gjennomtrukket.

Med blåskjell

  1. Vask og rens blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg.
  2. Ha 1 dl hvitvin i en kjele med lokk. Dam blåskjellene i en 5-7 minutter til de åpner seg.
  3. Ta ut alle blåskjellene. Kast de som ikke åpner seg. Ta ut selve kjerne evt. kan du spare noen med skjell til dekorasjon.
  4. Ha nå kraften opp i suppen, sammen med fløten. Gi det hele et lite oppkok.
  5. Ha i fisken og blåskjellene. Trekk kjelen av platen og la det stå å trekk i 2-3 minutter til fisken er gjennomtrukket

 

Serveres: Dryss over finhakket gressløk og litt scampi til hver porsjon. Server så umiddelbart med godt brød, f.eks. Natronbrød eller Focaccia som du finner her på coquere under bakst.


Allergi:
 Glutenfri. Ved bruk av laktosefri matfløte blir suppen også laktosefri. Høyt FODMAP, grunnet laktose og løk. Lag suppen laktosefri, og utelatt all løk, da får du et lavt FODMAP innehold.

Pin It on Pinterest

Share This